Приїхав із-за кордону захищати Україну: у Корсуні попрощалися із солдатом

Приїхав із-за кордону захищати Україну: у Корсуні попрощалися із солдатом

У Корсуні провели в останню земну путь відважного, незламного захисника, військовослужбовця ЗСУ, солдата Михайла Григоровича Ніколенка. Про це повідомив очільник Корсунської громади Віталій Мацюк.

Народився Михайло Григорович  23 серпня 1997 року в с. Миропілля, але все його дитинство та юність повʼязані з Корсунем. У Корсуні Михайло Григорович навчався у загальноосвітній школі №1, після закінчення якої вступив до Київського університету харчових технологій на факультет «Туризм». Працював у сфері туризму в різних країнах Азії та Європи.

У перші дні повномасштабного вторгнення Михайло Григорович, продавши власний автомобіль та на всі зібранні кошти придбавши військове спорядження, повернувся в Україну з Польщі. Він автостопом разом з волонтерами діставався додому майже 4 дні. Відразу відправився у військкомат, щоб піти добровольцем захищати рідну країну. Йому відмовили: забракло військового досвіду та мав недостатньо віку для мобілізації – йому тоді було лише 24 роки. Але це його не зупинило – пройшов військовий вишкіл у третій окремій штурмовій бригаді, а в лютому 2023 року вступив до Збройних Сил України. Пройшов військове навчання закордоном, після якого стояв на захисті нашої країни в найгарячіших точках: Бахмут, Авдіївка. Отримав важку контузію, а згодом і поранення. Після лікування повернувся до своїх побратимів.

Михайло усією душею вірив у те, що наближає омріяну Перемогу і повернеться до рідного дому…  30 квітня 2024 року на Луганщині Михайло Григорович Ніколенко загинув…

 

Світла пам’ять!

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x