Черкаський священик роздав хрестики зі Святої гори Афон прикордонникам

Черкаський священик роздав хрестики зі Святої гори Афон прикордонникам

З 22 по 25 березня клірик Черкаської єпархії УПЦ ієрей Євгеній Буркацький, який з благословення Митрополита Софронія є куратором Оршанського навчального центру прикордонних військ під Черкасами, здійснив пастирську поїздку до українських прикордонників, які забезпечують безпеку наших рубежів в районі с. Олексіївське Донецької області.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської єпархії УПЦ.

Щодня він служив молебень про всяке благодіяння Боже. Не тільки прикордонники, а й усі місцеві жителі мали можливість сповідатися й отримати духовну настанову священика. Щодня проводилися бесіди з офіцерським складом на теми духовного патріотизму і ролі Церкви в житті армії. Отець Євген відповідав на багато питань журналістів, які прибули з главою Прикордонної служби України Миколою Литвином, офіцерів і солдатів як строкової, так і контрактної служби.

Підтримання християнського духу, якому далека агресія, ненависть, жага окупації, дуже значимо на сьогоднішній день для кожного бійця, а посилення патріотичного настрою церковнослужителем загартовує душу військової людини.
В останній день свого візиту на шикуванні особового складу батько Євген роздав усім бажаючим натільні хрестики, привезені ним недавно зі Святої Гори Афон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x