Уманські винороби-аматори презентували власні вина

Уманські винороби-аматори презентували власні вина

Десять виноробів-аматорів презентували 24 квітня в Уманському національному університеті садівництва три десятки зразків вин у рамках Першого конкурсу аматорських вин. Повідомляє Умань-інфо.

За словами організаторів якщо раніше виноград не встигав дозрівати в наших кліматичних умовах, то нині ситуація змінилася. І тепер винороби-аматори мають змогу виробляти вино. Такий конкурс вирішили провести саме серед аматорів, щоб вони не лише презентували свої напої, а й мали можливість поспілкуватися з науковцями та між собою. Це, за словами організаторів, сприятиме обміну досвідом. Як розповіла Анастасії Токар, завідувач кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів конкурс оцінювали фахова та аматорська дегустаційні комісії (закриті), які працювали за номером зразків: виноградних вин урожаю 2013 р., урожаю 2010–2012 рр. та медових вин.

Винороб-аматор з Уманщини Юрій Кравець уже 10 років займається виноградарством. На конкурсі він презентував 4 вина: «Фортуна», «Сапераві», «Іннуся» та «Перлина Умані». За словами винороба вина «Фортуна» і «Сапеварі» мають назву від сортів винограду, з яких вони були зроблені. Вино «Іннуся» вироблене із винограду сорту «Фіолетовий ранній», а «Перлина Умані» – із «Мускату білого» і «Пленитель». Конкурс завершився круглим столом. На якому винороби-аматори та науковці обмінялись досвідом, поділились секретами та тонкощами виноробної справи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x