AMOLED чи LCD? Який дисплей кращий і які параметри варто враховувати?

AMOLED чи LCD? Який дисплей кращий і які параметри варто враховувати?

Обидва типи екранів мають свої переваги та недоліки, але тепер технологія AMOLED уже настільки зріла та масова, що є оптимальним вибором для смартфонів преміум-класу. Навіть серед смартфонів середнього класу ви також можете знайти цікаві моделі з AMOLED екраном, це стосується безпосередньо комплектуючих компанії Realmi https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/realme.

Дана технологія не вимагає підсвічування, оскільки кожен піксель генерує світло сам по собі, незалежно від інших. Тому AMOLED споживає дуже мало енергії при відображенні темного фону з яскравими субтитрами. Він ідеально підходить, наприклад, для функції постійного відображення (AOD), створює насичені кольори та дуже високу контрастність, а також має глибокий чорний колір.

LCD дисплеї, своєю чергою, дешевші у виробництві та водночас досить хороші. Найбільші недоліки: відносно слабка чорнота і контраст, порівняно з AMOLED. Такi варiанти можна зустрiти серед екранiв Oppo за посилнням https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/poco.

 

HDR – тільки для фільмів

 

Технологія HDR наразі не є суттєвим фактором, що впливає на вибір екрана. У категорії HDR безумовно не вистачає привабливого контенту, особливо ігор. Однак ця технологія може дати позитивний ефект при відтворенні відео з Netflix або деякого контенту YouTube. Технологія HDR на телефоні не обов’язкова, тож якщо модель, яка вас цікавить, не має її, то сумувати не варто.

 

Що більше герц, то краще

 

Це вже дуже важливе питання, що безпосередньо впливає на комфортність використання. Типовий смартфон має дисплей, що оновлює зображення 60 разів на секунду (60 Гц). Однак уже в 2020 році очікується, що топові телефони матимуть вищу частоту оновлення 90 Гц або навіть 120 Гц. Важко описати цю різницю, але повірте на слово – це помітно. Система, анімація, веб-сайти та ігри – все це працює набагато плавніше вже за частоти оновлення 90 Гц, а за 120 Гц швидкість і плавність є феноменальними.

Що більше герц на дисплеї, то краще. Мало того, що смартфон працюватиме більш плавно (за умови, що процесор також досить ефективний), крім того, менше мерехтіння знижує навантаження на очі.

 

Роздільна здатність все ще має значення

 

Більше пікселів означає, що зображення складається з більшої кількості точок і, отже, більш деталізоване. Теоретично, чим більше, тим краще, але на практиці перебільшувати не потрібно, оскільки більша кількість пікселів впливає на більше навантаження на процесор і, відповідно, на більш високе енергоспоживання від батареї. До того ж на невеликому екрані смартфона використовувати максимальну деталізацію недоцільно.

 

*партнерський матеріал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x