Соцзахист області готується до зими

Соцзахист області готується до зими

Про підготовку стаціонарних установ Департаменту соцзахисту населення до роботи в осінньо-зимовий період йшлося нещодавно на черговому засіданні колегії Департаменту.

– Передові технології – це наріжний камінь стратегії енергоефективності, – наголосив директор Департаменту Руслан Чикало, відкриваючи засідання колегії, – а тому нам слід активно працювати над впровадженням відповідних технологій задля забезпечення максимальної економії енергоносіїв.
Проведений аналіз засвідчив, що в соціальних установах постійно підтримують режим економного споживання енергоносіїв. Так, за п’ять місяців поточного року їх споживання в порівнянні з показниками минулого року значно зменшилося, зокрема теплопостачання – на 30 відсотків, електроенергії – на півтора відсотка, природного газу – на 14 відсотків.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.
Соцзахист області готується до зими
Керівництвом інтернатних установ та стаціонарних відділень терцентрів проводиться робота щодо своєчасної і якісної підготовки закладів до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, в Жовтневому та Гельмязівському психоневрологічних інтернатах утеплено 2200 кв. м. стін житлових корпусів поліфасадною плиткою, проведено модернізацію котелень в Малостаросільському, Жовтневому, Стеблівському та Чехівському інтернатах. У Будищенському інтернаті частково проведено реконструкцію теплотраси. У Жовтневому інтернаті здійснили реконструкцію котельні та встановили енергозберігаючі котли.

Капітальний ремонт триває у Звенигородському будинку-інтернаті. Відремонтовано 70 житлових кімнат, замінено вікна та двері. На часі – заміна електродвигуна насосної станції на енергоощадний. У Стеблівському будинку-інтернаті відремонтовано та облаштовано 37 житлових кімнат, встановлено 56 металопластикових вікон та 22 дверей, встановлено твердопаливний котел для забезпечення закладу гарячою водою. В результаті проведених ремонтних робіт покращуються й умови проживання підопічних, адже мешкають вони у світлих, затишних та теплих кімнатах.
У Чехівському інтернаті замінено 1000 кв.м. покрівлі житлового корпусу на сучасну з металопрофілю. Смілянський дитячий будинок-інтернат здійснив монтаж модульної котельні з твердопаливними котлами та під’єднанням всіх комунікацій.

Активна робота проводиться і в стаціонарних відділеннях територіальних центрів. Так, за рахунок субвенції Великохутірської сільської ради Драбівського району у стаціонарному відділенні замінено 14 вікон. У Богодухівському стаціонарному відділенні Чорнобаївського району працівниками місцевого господарства побудовано ще одну котельню за кошти спонсорів та придбано піролізний котел; до кінця року заплановано провести поточні ремонти житлових кімнат та санвузлів.

– Нові піролізні котли надійні та енергоефективні, – переконаний директор Чехівського психоневрологічного інтернату Дем’ян Свищ, – адже працюють на різних видах палива – від відходів деревини до вугілля. Минулого року завдяки використанню цих котлів наш інтернат зекономив близько ста тисяч гривень. Також ми замінили всі електродвигуни котельні та підсобного господарства на нові енергоощадні. В результаті такої заміни маємо економію електроенергії на більш ніж п’ятдесят тисяч гривень.

Крім того, соціальні заклади активно працюють над благоустроєм територій та покращенням умов проживання підопічних та праці персоналу. Так, керівництвом Черкаського геріатричного пансіонату в цьому році завершено ремонт Центру відновлювального лікування та інгаляторію. Усі ремонтні роботи профінансовані коштами закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x