Переселенці з Краматорська й Горлівки приїхали в Черкаси

Переселенці з Краматорська й Горлівки приїхали в Черкаси

До обласного центру приїхали 37 жителів Краматорська та Горлівки, які тимчасово оселяться у центральному регіоні країни. Переважна більшість із них – це діти та жінки. Для того, аби вони могли безпечно дістатися міста, напередодні за ініціативи влади за ними вирушив автобус у супроводі машини ДАІ, двох міліціонерів та ще стількох же місцевих автомайданівців. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

У Черкасах їх разом із працівниками обласного контактного центру, до якого за допомогою звернулися донеччани, вітала і перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова.
Частину тих, хто приїхав, прихистили в Шполі, ще 15-ох дітей і п’ятьох дорослих, розмістили в селі Хрещатик на базі відпочинку Черкаського державного технологічного університету.

Натепер у Черкаській області мешкають майже п’ятсот вимушених переселенців із південно-східних регіонів. Утім, як зазначає начальник відділу звернень обласного контактного центру Лариса Ходаковська, людей щодня більшає.
– Житла для переселенців у нас вистачає, весь час ми працюємо над вирішенням цього питання, – зазначає Лариса Володимирівна та додає, що окремі черкащани вже висловили готовність прийняти їх до себе на проживання. – Для прикладу, днями до нас у контактний центр потелефонував місцевий підприємець, який зняв однокімнатну квартиру для переселенців, каже, що має намір сплачувати в ній протягом трьох місяців комунальні платежі й готовий ще орендувати приватний будинок для багатодітної родини, у якому б вони могли жити теж впродовж трьох місяців.

У цілому, за її словами, близько півтори сотні черкащан із різних районів області готові допомогти переселенцям із житлом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x