Переселенцям зі Сходу надаватиметься допомога для оплати житла

Переселенцям зі Сходу надаватиметься допомога для оплати житла

«Понад півтисячі переселенців з Автономної Республіки Крим, м.Севастополь, Луганської та Донецької областей місцем свого тимчасового проживання обрали місто Черкаси. І ми повинні зробити усе від нас залежне, аби ці громадяни почували себе захищеними в нашому обласному центрі, щоб змогли тут обжитися, знайти роботу, розпочати власний бізнес, влаштувати дітей в дитсадки та школи, оформити соціальні виплати і т.і. Для цих громадян ми відкрили Центр гостинності, де кожен переселенець може отримати необхідну допомогу», – звертаючись до депутатів на сесії міської ради, розповів міський голова Сергій Одарич. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі міської ради.

Сергій Олегович подякував жителям міста, багато з яких відгукуються на прохання надати переселенцям матеріальну та організаційну допомогу.

Він також поінформував депутатів, що одним із найскладніших питань для облаштування переселенців у нашому місті залишається забезпечення житлом.

– Депутатами міської ради попереднього скликання у квітні 2014 року було внесено зміни до міської Програми соціальної допомоги «Турбота», якими передбачили надання тимчасово розселеним громадянам – переселенцям із Автономної Республіки Крим, м.Севастополь щомісячної грошової допомоги для оплати вартості оренди житла. Ми ж маємо внести в це рішення доповнення «…з Донецької та Луганської областей», – запропонував до розгляду депутатів зазначений проект змін міський голова.

Депутати підтримали внесений до розгляду сесії проект змін у міську програму «Турбота».

Відповідальним за надання тимчасової щомісячної грошової допомоги для оплати вартості оренди житла, що винаймається переселенцями у місті Черкаси, відповідно до Порядку, затвердженого виконавчим комітетом Черкаської міської ради, визначено департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x