Голова облради відвідала Шполянщину

Голова облради відвідала Шполянщину

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко побувала із першою робочою поїздкою на Шполянщині. Вона відвідала кілька віддалених сіл та районний центр. Під час поїздки вона спілкувалася із представниками місцевої влади і звичайними селянами та дізнавалася про їхні проблеми. А вони, здебільшого, типові. Це відсутність нормальних доріг і освітлення, погане матеріальне забезпечення шкіл, неможливість здійснити бодай якусь модернізацію через проблеми із казначейством. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

У селі Кримки Валентина Коваленко побачила єдину в районі, а можливо, і в області школу, яка опалюється дровами. Місцеві жителі вже давно мріють замінити його на сучасний індивідуальний котел. Навіть кошти необхідні знайшли: частину виділив район, частину село, пообіцяв допомогти й Лебединський насіннєвий завод. Єдине, що стоїть на заваді осучасненню школи – затримки з проплатами по казначейству. Валентина Михайлівна пообіцяла посприяти з вирішенням цієї проблеми.

У селі Водяне схожа проблема. У місцевій школі потребують заміни вікна. Гроші селяни знайшли, вікна виготовлені, та забрати їх зі складу та встановити заважають бюрократичні перепони із казначейством. Це питання Валентина Михайлівна взяла під свій контроль.

У цьому селі голову облради приємно вразила небайдужа позиція місцевого підприємства СТОВ «Урожай», яке виготовляє біопаливо, в селі вдається вирішити чимало проблем, таких, як асфальтування доріг та реконструкція опалювальної системи місцевої амбулаторії. Керівник підприємства Олександр Качур впевнений: вдалося б робити більше для села, якби податки йшли переважно не до державного, а до місцевого бюджету. Із такою думкою згодна й голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко.

А ось у селі Кавунівка жителі скаржилися на жахливий стан дороги та відсутність вуличного освітлення. Також тут немає своєї аптеки, тож фельдшер змушена періодично їздити до райцентру, щоб привезти пацієнтам необхідні ліки на замовлення.

В усіх селах голова обласної ради відвідала ФАПи, будинки культури, навчальні заклади і бібліотеки. Засмутилася з приводу того, що в жодній із сільських бібліотек не знайшла сучасної літератури з історії краю. Валентина Коваленко здивована такому стану речей, адже на видавництво нових книг з обласного бюджету виділяють чималі кошти. Тож незрозуміло, чому ці книги не доходять до сільського читача. У цій ситуації необхідно розібратися, переконана Валентина Коваленко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x