У Чигирині обговорили питання щодо евакуаційних заходів в районі

У Чигирині обговорили питання щодо евакуаційних заходів  в районі

У четвер, 7 серпня голова Чигиринської райдержадміністрації Олександр Діскант за участю голови районної ради Петра Литвина провів нараду з сільськими головами, в ході якої розглянуті питання щодо евакуаційних заходів в районі. Про це «Нову Добу» поінформували в Чигиринській РДА.

Провідний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи, запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації Тетяна Макарчук зосередила увагу присутніх на питаннях підготовки та проведення евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій як в мирний час, так і в особливий період на території району, підготовки населення до проведення евакуаційних заходів та організації оповіщення населення про виникнення надзвичайних ситуацій.

Сільським головам рекомендовано вирішити питання щодо підготовки усіх видів транспортних засобів для забезпечення евакуаційних перевезень. Зокрема, укласти угоди з сільськогосподарськими підприємствами і підприємцями про організацію спільної діяльності в разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру на території Чигиринського району щодо залучення техніки (легкових автомобілів) для оповіщення населення Чигиринського району та щодо залучення техніки підприємств, установ, організацій (незалежно від форм власності та видів діяльності), підприємців для транспортного забезпечення евакуаційних заходів, вивезення населення з небезпечного району при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації мирного часу та в особливий період.

Наголошено також на необхідності придбання засобів оповіщення населення та приведення у належний стан захисних споруд цивільного захисту.

Виступаючи перед присутніми, голова райдержадміністрації Олександр Діскант також зазначив, що в тих умовах, в яких сьогодні знаходиться Україна, великого значення набуває вміння людей правильно діяти під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

Учасникам наради роздані розроблені пам’ятки щодо дій населення у разі виникненні надзвичайних ситуацій, оповіщення та проведення евакуації для розповсюдження на території населених пунктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x