Оперативні працівники ДФС вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму 10,7 млн грн

Оперативні працівники ДФС вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму 10,7 млн грн

Як повідомили в оперативному управлінні фіскальної служби області за січень-червень 2015 року за матеріалами оперативних підрозділів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 47 кримінальних правопорушень, дві третини яких категорії «тяжкі» та «особливо тяжкі». За ознаками ухилення від сплати податків розпочато 27 кримінальних проваджень. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За участю співробітників податкової міліції області виявлено 3 факти безпідставної заявки до відшкодування сум ПДВ у розмірі 732,6 тис грн. За напрямом боротьби з незаконним відшкодуванням ПДВ розпочато 16 досудових розслідувань на суму завданих державі збитків у 51 млн грн.

Ліквідований «конвертаційний центр» з обсягом проконвертованих коштів на загальну суму 51 млн грн Розмір шкоди від діяльності «конвертаційного центру» склав близько 8,5 млн грн несплачених до бюджету податків. Оперативники встановили 82 підприємства реального сектору економіки, які скористалися послугами «конвертаційного центру». На сьогодні відпрацьовано біля 3 млн грн. схемного податкового кредиту, припинено діяльність 8 фіктивних фірм, що входили до складу «конверту». 20 суб’єктів господарювання, що скористались послугами центру, в рамках досягнення процедури податкового компромісу сплатили 182 тис грн до бюджету держави.

За півроку оперативні працівники вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму 10,7 млн грн. З них алкогольних напоїв на 615,3 тис грн, спирту на 8,8 млн грн, тютюнових виробів вартістю 38,9 тис грн. Також вилучено з незаконного обігу 42,6 тонн паливно-мастильних матеріалів на 502,4 тис грн. За матеріалами оперативників обліковано 11 кримінальних проваджень відносно виробників підакцизних товарів. Викрито 3 підпільні виробництва лікеро-горілчаної продукції та підпільне виробництво паливно-мастильних матеріалів.

Також за результатами роботи по напряму протидії розкраданню бюджетних коштів та їх легалізації до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочаті кримінальні провадження по 6 фактах правопорушень у сфері державних закупівель, 4 з яких пов’язані з привласненням (розкраданням) бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. Під кримінальним переслідуванням перебувають майже 7,5 млн грн отриманих з бюджету коштів. Триває триває перевірка законності їх використання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x