Школярі з Черкащини знову стали переможцями Міжнародного конкурсу «Мій рідний край» (ФОТО)

Школярі з Черкащини знову стали переможцями Міжнародного конкурсу «Мій рідний край» (ФОТО)

12–13 вересня 2014 року група школярів Черкащини, у супроводі своїх вчителів, побували у Львові на святі нагородження переможців Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді «Мій рідний край – 2014». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби». Цей конкурс, що його вже 17 років проводить Союз українок України, збирає кращі науково-дослідницькі, пошукові та творчі роботи з усієї України та країн, що мають українську діаспору.

Цього року на конкурс були представлені 142 роботи із 19 областей України та АР Крим. Їх тематика охоплює всі сторони суспільного буття нашої держави. З більш ніж 40 переможців і лауреатів конкурсу, у 15 номінаціях, 19 – з Черкащини. Це роботи учнів з Черкас, Шполи, сіл Топильна і Лозуватка Шполянського району та Шевченкове Звенигородського району. Серед них вихованці Центру туризму і учні Черкаської ЗОШ № 32 Вертипорох Крістіна та Дудченко Олександр; учениця Топилянської загальноосвітньої школи Козак Юлія; учениця Лозуватської загальноосвітньої школи Кравець Тетяна. Ще 8 переможців представляли ЗНЗ м. Шпола. Серед них: Шкрабан Олена та Поліщук Віктор (ЗОШ №1), Колісник Мирина, Пелипенко Ольга, Каландриця Ярослав та Висотенко Ольга (ЗОШ №2-ліцей), Високолян Олена та Шквиря Іван (ЗОШ №3-ліцей). А найбільше переможців і лауреатів конкурсу, уже традиційно, було від Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату – 10 осіб! Серед них: Бурківська Тетяна, Масляна Анастасія, Якубенко Юрій, Короленко Аліна, Титаренко Павло, Хименко Григорій, Савка Віталій, Мацола Юлія, Карпович Катерина та Євсєєв Анатолій. П’ятеро учнів, що посіли І місця, отримали також іменні стипендії від Міжнародного благодійного фонду «Смолоскип» у розмірі 1 тис грн. Дипломи з подякую отримали й наукові керівники учнів-переможців, вчителі Микола Щербина (Черкаси), Ірина Брогаренко (Шпола) та Надія Слюсар (с. Шевченкове).

Школярі з Черкащини знову стали переможцями Міжнародного конкурсу «Мій рідний край» (ФОТО)
Школярі з Черкащини знову стали переможцями Міжнародного конкурсу «Мій рідний край» (ФОТО)

Урочистості відбувалися у Львівському середмісті, в приміщенні Музею визвольної боротьби України. Дітей-переможців, їхніх наукових керівників вітав мер міста Андрій Садовий, голова Союзу українок України Ореслава Хомик, голова конкурсної комісії і головна розпорядниця свята пані Ростислава Федак та інші шановані особи. На початку заходу всіх присутніх привітав священик і пролунала спільна молитва «Отче наш». Після нагородження прозвучали щирі слова подяки організаторам конкурсу від дітей та вчителів. Присутність дітей з різних куточків України ще раз засвідчила – ми єдина і незборима нація!

Другого дня програмою свята було передбачено екскурсію «Львів – духовна і культурна столиця України», відвідування Личаківського меморіального кладовища та 21-го Міжнародного форуму видавців у Львові. Два дні перебування у галицькій столиці переконали учасників заходу в неймовірній красі й самобутності цього міста, у бажанні і далі творити, досліджувати, перемагати й надіятися на нові зустрічі зі Львовом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x