У Черкасах визначили переможців, які отримають гранти у галузі загальної середньої освіти

У Черкасах визначили переможців, які отримають гранти у галузі загальної середньої освіти

Визначили цьогорічних переможців конкурсу на отримання грантів Черкаського міського голови у галузі загальної середньої освіти.

Загалом у цьому році на розгляд Конкурсної комісії було подано 22 освітні проєкти на різну освітню тематику за двома напрямами «Освітній івент» (проєкт, у яких запропоновано проведення розвиткового, навчального, виховного заходу із залученням учнівської молоді міста) та «Навчальний продукт» (проєкти, по завершенню яких буде розроблено матеріали (онлайн посібники, відеоролики тощо) для підвищення якості освіти у ЗЗСО).

Сьогодні ж відбулася презентація проєктів претендентами та після тривалого обговорення Конкурсна комісія визначила ініціативи, які будуть реалізовані за бюджетні кошти в 2024 році.

«Ми вже маємо досвід реалізації 11 освітніх проєктів торік. Приємно, що цього разу охочих виявилося в рази більше. Адже це свідчення того, що ця ініціатива дійсно необхідна для освітньої спільноти міста. Тож, чекаємо на реалізацію проєктів-переможців та ще більше креативу від освітян наступного разу», – зазначила голова конкурсної комісії, заступниця міського голови та кураторка освітньої галузі міста Анастасія Чубіна.

Отже, за напрямом «Освітній івент» було обрано такі проєкти-переможці: літній Workshop «Лідер UA» (Черкаська СШ №28), науково-пізнавальні заходи «Дні науки» (ФІМЛІ), освітній івент «Шлях підприємця» (Черкаська ЗОШ №6), проєкт «Лідерський ЧЕ_бум_SWAP» (Черкаський НВК №34), Всеукраїнський дебатний турнір (Черкаська СШ №17), проєкт «Емоційний Фест: навчання щастю та соціальним навичкам» (Черкаська ЗОШ №4), проєкт «Освітня подорож шляхами М. Драй Хмари» (Перша міська гімназія), проєкт «Разом ми сила» − інтеграція та розширення соціального простору дітей з ООП (Черкаська СШ №3).

У номінації «Навчальний продукт» фінансування отримають: навчальна настільна гра «Черкащина − серце України» (Черкаська ЗОШ №32), онлайн-платформа подкастів з української та світової літератури (ФІМЛІ), проєкт «Puppet theatre» (Черкаська СШ №3), проєкт «Конкурс відеороликів «Черкаси_Gleding» (Черкаська СШ №20).

Нагадаємо, вперше торік у межах Міської програми розвитку ЗЗСО на 2022−2027 рр. був започаткований проєкт із надання грантової фінансової допомоги в галузі загальної середньої освіти.

 

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x