У Драбові обговорили участь району в ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН

У Драбові обговорили участь району в ІІІ фазі проекту ЄС/ПРООН

17 листопада перший заступник голови Драбівської райдержадміністрації Володимир Лобода разом із сільськими головами взяли участь у семінарі щодо участі району в третій фазі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», який проводили Ганна Бабкова та Людмила Страшна – координатори проекту. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Ідея реалізації спільних проектів Європейського Союзу та Програми розвитку ООН полягає у частковому співфінансуванні з боку ЄС і ООН відбудови та благоустрою маленьких населених пунктів із тим, щоб активізувати зусилля місцевих територіальних громад та залучити різні фінансові джерела, починаючи від бюджетів всіх рівнів та закінчуючи міжнародною технічною допомогою. Головне, щоб ініціатива впровадження соціальних програм йшла від самих громад.

Стратегія впровадження 3-ої фази проекту передбачає встановлення механізму планування та спільного фінансування громадських ініціатив на місцевому рівні. Основними пріоритетами, на які передбачені ресурси 3–ої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для сільських регіонів є охорона здоров’я, впровадження стандартів енергоефективності, альтернативних енергетичних технологій, водопостачання, охорона довкілля, а також підтримка створення багатофункціональних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

В рамках семінару була підписана Угода про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Драбівською районною державною адміністрацією та Драбівською районною радою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x