Команда черкаських альпіністів потрапила у трійку світового рейтингу

Команда черкаських альпіністів потрапила у трійку світового рейтингу

Черкаські любителі екстриму знову на висоті. Відомий у місті альпініст Вячеслав Полежайко разом зі своєю командою потрапив у трійку найкращих альпіністів світу. До престижного рейтингу черкащан зарахували за підкорення гімалайської вершини Лангшиса Рі. Шість тисяч метрів над рівнем моря. На такій висоті замайорів прапор Черкас на вершині в Непалі. Висоту підкорили черкаські альпіністи В’ячеслав Полежайко, Михайло Фомін і Микита Балабанов. Вони першими в світі зібралися на вершину Лангшиса Рі по новому маршруту. Експедиція тривала майже місяць. Надскладний маршрут вгору альпіністи долали 6 днів. «Нова Доба» про це дізналася на сайті «Черкаський спорт».

 Команда черкаських альпіністів потрапила у трійку світового рейтингу

Також черкащан зарахували у трійку найкращих у світовому рейтингу за низку інших сходжень, які оцінюються за певними критеріями, а саме: кількість учасників, висота, тривалість сходження і т.д.

Нагадаємо, черкаські відчайдухи здійснюють сходження в рамках багаторічного проекту «Прапор Черкас на вершинах світу». Наступного разу черкащани планують підняти стяг міста над вершиною на Алясці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x