У Кам’янці відбулася виставка на честь Г. А. Павлікер

У Кам’янці відбулася виставка на честь Г. А. Павлікер

В рамках відзначення 175-ї річниці з дня народження П.І. Чайковського відділ охорони пам`яток історії і культури Кам`янського державного історико-культурного заповідника в історичному музеї презентував виставку, присвячену творчості Галини Абрамівни Павлівкер – автору першого в Кам`янці пам`ятника композитору. Пам`ятник було встановлено в 1960 р. в парку ім. Декабристів до 120 -ї річниці з дня народження Чайковського.

Народилася Галина Абрамівна Павлівкер у Києві 25 березня 1922 р. Закінчила Київський художній інститут. Член НСХУ з 1951 р. Працювала в галузі скульптури, живопису, графіки. Основні роботи митця: «Чайковський в Україні» (1958 р.), «Брат і сестра» (1979 р.), «Поема про Лесю» ( 1972 -1992 рр.), «Реквиєм»(1972- 1980 рр.), «Портрет скульптора М. Гельмана (1980 р.).

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

В експозиції виставки представлені фото першого пам`ятника П. І. Чайковському (до речі, пам`ятник було виготовлено з пластмаси і покрито бронзовою фарбою), фото парку ім. Декабристів, що датуються 60-ми роками 20-го ст. Окрім того, демонструються фото скульптурних робіт Г. А. Павлівкер, що зберігаються вдома в автора, а також поетичні твори художниці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x