Вісім жашківчанок отримали звання «Мати-героїня»

Вісім жашківчанок отримали звання «Мати-героїня»

Голова Жашківської райдержадміністрації Наталія Стельмах вручила семи жінкам, яким Указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати-героїня», посвідчення та нагрудні знаки. Високої державної відзнаки удостоїлися прості селянки, що, окрім важкої сільськогосподарської праці, народили і виховали щонайменше п’ятьох дітей (троє – шістьох). Це Галина Шилюк (с. Бузівка), Марія Середа та Ганна Поліщук (с. Олександрівка), Тетяна Павловська, Зінаїда Вихованець та Ганна Кривенко (с. Конельська Попівка), Маргарита Ларіонова (с. Червоний Кут). Восьма багатодітна матір Любов Піроцька (с. Скибин), на жаль, пішла з життя за кілька днів до вручення цієї нагороди. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Звертаючись до присутніх, Наталія Стельмах зазначила, що справедливість встановлена, і ми сьогодні захоплюємося сім’ями матерів, які дали нашому суспільству прекрасних громадян, патріотів рідної землі.

– Ми пишаємось, що у нас на Жашківщині, незважаючи на всі труднощі, за сприяння держави демографічна ситуація не є критичною. Великою мірою завдячуємо цьому багатодітним родинам. Ось ці матері виконали свій громадянський обов’язок, їх життя стало подвигом, тому ми без перебільшення називаємо їх Героями, – проголосила голова РДА.

Урочистості продовжив святковий концерт, присвячений матерям-героїням та працівникам органів місцевого самоврядування, за участі аматорів районного Будинку культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x