Сотня працівників Косарського спиртзаводу перекрила рух на трасі

Сотня працівників Косарського спиртзаводу перекрила рух на трасі

15 грудня 2014 року в с. Косарі Кам’янського району колективом Косарського МПД ДП «Укрспирт» проведено акцію з перекриттям автотраси для привернення уваги Кабінету міністрів України до проблем підприємства, захисту від дій представників Державної фіскальної служби щодо перешкоджання функціонуванню підприємства. Це виражається в проведенні необґрунтованих перевірок підприємства, віднесення непідакцизної продукції до такої, що обкладається акцизним податком, застосування безпідставних штрафних санкцій. В акції взяли участь біля 100 працівників.
Сотня працівників Косарського спиртзаводу перекрила рух на трасі
На думку керівництва державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», сьогодні існують загрози ліквідації ДП «Укрспирт» та проведення приватизації підприємств спиртової галузі.
Сотня працівників Косарського спиртзаводу перекрила рух на трасі
– На прохання профспілкового комітету підприємства ми разом з представником обласного відділення Національної служби посередництва і примирення, головою галузевого профоб’єднання області надали юридичну підтримку заходу для проведення акції в межах чинного законодавства та уникнення можливих санкції до її організаторів, – говорить голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, який був на місці події. – Тому своєчасне повідомлення уповноважених органів місцевої влади дозволило забезпечити правопорядок та умови проведення мирної акції. На мою думку, в горілчаній галузі існують проблеми, які потрібно вирішувати системно з урахуванням інтересів трудового колективу та держави. Для області це робочі місця, відрахування коштів до місцевих бюджетів, соціальний спокій. Тому ми теж направляємо відповідне звернення до Кабінету міністрів України та пропонуємо створити комісію обласного рівня з представників компетентних органів для фахового вивчення проблеми.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x