На Черкащині, як і торік, будуть потрібні робітничі професії

На Черкащині, як і торік, будуть потрібні робітничі професії

Основні прогнози щодо ринку праці на Черкащині розповіли кореспонденту «Нової Доби» провідні фахівці Черкаського обласного центру зайнятості населення.

Як зміниться ринок праці, його основні тенденції, напрямки у 2015 році порівняно з 2014 роком?

За оцінками вітчизняних експертів суттєвого покращення ситуації на ринку праці в 2015 році очікувати не варто. Протягом першого півріччя ситуація щодо безробіття та зайнятості буде залишатись на рівні 2014 року. І лише в третьому кварталі можливо очікувати зростання зайнятості та скорочення безробіття у разі активізації економіки країни.

Які професії є найбільш затребуваними нині на Черкащині?

Найбільший попит стабільно спостерігається на кваліфікованих працівників за робітничими професіями. Сталим попитом користуються електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператори заправних станцій, електрогазозварники, трактористи-машиністи, електрогазозварники, штукатури, кравці, швачки, перукарі, кухарі, кондитери, продавці.

Можливості служби зайнятості
Враховуючи ситуацію на ринку праці, служба зайнятості застосовує всі заходи активної політики зайнятості. Для підвищення конкурентоспроможності населення здійснюється професійне навчання перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. В умовах недостатньої кількості вакансій для постійного працевлаштування використовуються можливості тимчасової зайнятості шляхом залучення громадян до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру. Безробітним, які виявили бажання започаткувати власну справу, надається одноразова виплата допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю. З метою стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування соціальновразливих верств населення здійснюється надання компенсації єдиного соціального внеску при працевлаштуванні таких осіб. Окрім того, для осіб старше 45 років для підвищення їх професійних здібностей проводиться видача ваучерів на професійне навчання. Застосування цих заходів дозволить пом’якшити негативний вплив на ситуацію на ринку праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x