Монастирищенського краєзнавця привітали з днем народження

Монастирищенського краєзнавця привітали з днем народження

Заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук привітав Івана Волошенка із 91-ою річницею від дня народження. Іван Іванович – ветеран Великої Вітчизняної війни, штурман дальньої авіації. Громадськість знає його як чудового вчителя, охоронця пам’яток історії та культури району, як одного із провідних організаторів районного музею, сільських музеїв у Халаїдовому, Сарнах, Бачкуриному. Іван Іванович, пропагандист національних традицій України, зауважує, що національні прагнення українців є понад усе. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

На думку багатьох монастирищан, головна заслуга його в тому, що він залишив людям історію краю. Його перу належать такі видання, як: «Монастирищина. З історії рідного краю», «Шляхами нескорених», «Сільське господарство району: вчора, сьогодні, завтра», серія статей із циклу «Ми козацького роду» та «Черкащина – колиска українського козацтва», оповідання «Його доля», «Степівська мати», «Слід на землі» та інші.

У кінці 2003 року світ побачила головна праця краєзнавця – «Нариси з історії поселень Монастирищенського району Черкаської області». У 2007 році з’явилося ще одне видання – «Освіта Монастирищини. Становлення і розвиток», а в 2009 – «Культура Монастирищини – на тлі її загального розвитку».

Іван Волошенко став переможцем конкурсу на здобуття премії імені Максимовича за 2001 рік, одержав диплом «За кращу книгу місцевого автора». Внесок його в розвиток краєзнавчого руху відзначений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Голова райдержадміністрації Руслан Миколайович привітав ювіляра, вручив дарунки, серед яких була перевидана книга автора «Нариси з історії поселень Монастирищенського району Черкаської області», котра днями побачила світ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x