Ветерани з Катеринополя й Сміли виступили в черкаському госпіталі

Ветерани з Катеринополя й Сміли виступили в черкаському госпіталі

До Черкас з усіх куточків області з’їхалися голови районних і міських ветеранських організацій на творчий вечір, присвячений Миколі Марковичу Поліщукові й Миколі Трохимовичу Якушенкові. А оскільки захід проходив у актовому залі КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни», глядачів зібралося чимало. Журналісти «Нової Доби» також завітали на концерт і вручили присутнім свіжі номери газети та місячно-сонячний календар садівника-городника, випущений редакцією газети.

Ветерани з Катеринополя й Сміли виступили в черкаському госпіталі
Герої творчого вечора очолюють одні з найкращих на Черкащині ветеранські організації: пан Поліщук – районну Катеринопільську, а пан Якушенко – міську Смілянську. Зі сцени ведуча розповідала про їхній життєвий шлях, звучали слова подяки за відповідальне ставлення до своїх обов’язків, для них співали артисти Черкаської філармонії Євгенія Крикун та Юрій Марштупа. Показали свій музичний і пісенний таланти й самі Микола Маркович і Микола Трохимович.

Ветерани з Катеринополя й Сміли виступили в черкаському госпіталі

– У мене є кредо: перше – це жінка (жінки поганої немає), друге – це музика, якої теж поганої немає, а третє – це квітка. Це і є духовне багатство. Бо той, хто це любить, той любитиме життя, любитиме Всесвіт, – висловив свою думку 70-річний Микола Поліщук.
Микола Маркович знає на Катеринопільщині кожного ветерана війни поіменно, де він живе, що його турбує, адже очолює районну ветеранську організацію вже 12 років. Усього в районі 9,5 тис ветеранів різних категорій, то ж роботи в пана Поліщука вистачає.

Зачарував присутніх своїм голосом Микола Якушенко. Він змалку любив співати, за що його прозвали соловейком. Під час служби був солістом ансамблю пісні та танцю Чорноморського військового флоту. Свого часу йому навіть пропонували співати в Черкаському народному хорі, але він пішов працювати за спеціальністю в Шевченківський відділ Одеської залізниці…

За 9 років роботи в організації ветеранів Микола Трохимович добре знає проблеми своїх підопічних. У Смілі проживає 18 тис ветеранів, із них – 2,5 тис фронтовиків. Усі вони вдячні Миколі Якушенкові за турботу, за створені для них клуби й організовані різні заходи, які не дають нудьгувати. От уже кілька років поспіль він опікується десятьма вдовами фронтовиків, зокрема приносить їм овочі та фрукти зі свого городу й погреба.

Ветерани з Катеринополя й Сміли виступили в черкаському госпіталі
– Ми на порозі 70-річчя Великої Перемоги. І я хочу, щоб жоден ветеран Великої Вітчизняної війни не був забутий, – сказав голова Черкаської обласної організації ветеранів Володимир Веретільник. – А щоб згадати ветеранів, є багато різних форм. У селі чи в місті їх можна запросити в школу або в клуб і привітати зі святом. І не тільки ветеранів, а й узагалі заслужених людей, зокрема Героїв Соціалістичної Праці, тобто тих, хто заслужив повагу. Для цього ми й проводимо зустрічі, творчі вечори, щоб поспілкуватися, поділитися зробленим і планами на майбутнє. Це нас згуртовує й піднімає дух.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x