Зорівка – село, до якого хочуть приєднуватись

Зорівка – село, до якого хочуть приєднуватись

Село процвітає там, де є добрий господар і там, де сама громада дбає про власний добробут. Приклад такого села – Зорівка, що на Золотоніщині. У селі є всі блага цивілізації – почищений берег річки Кропивка, забезпечені водопостачанням, газифіковані та відремонтовані загальноосвітня школа та дитячий садочок, встановлені дитячі майданчики та пам\’ятники культури, що утримуються в ідеальному стані. Більше того, велика рідкість навіть для обласних центрів – сільські вулиці широкі та асфальтовані. А кожен господар наводить лад і прагне, щоб його двір був затишним і гарним. Але найголовніше – у селян є бачення реформ та змін, вони готові до об’єднання, отримання повноважень і коштів для розвитку громад.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Про перспективи об’єднання 5 сіл Золотоніського району – с. Зорівка, с.Чернещина, с.Кривоносівка, с.Лукашівка, с.Хрущівка та 4 сіл Драбівського району – с. Ленінське, с.Радгоспне, с.Мехедівка, с. Вершина – Згарська з адмінцентром у селі Зорівка говорили представники місцевої громади та експерти з обласного центру. На зустрічі були присутні голови та депутати сільських рад зазначених сіл із експертами Черкаського офісу реформ Сергієм Маслаком, Сергієм Слиньком та Тетяною Осіпенко та начальником відділу регіональної та інформаційної політики апарату Золотоніської райдержадміністрації Іриною Терновою.
Зорівка – село, до якого хочуть приєднуватись

– Села не лише Золотоніського, а й Драбівського району самостійно вирішили приєднатися до цієї громади, оскільки вони розташовані на окраїні Драбівського району і свою перспективу бачать у цьому об\’єднанні. Серйозним стимулом для об\’єднання в Зорівську громаду – є те, що голова Зорівської сільскої ради Юрій Гунько – добрий господар, а селяни розуміють, що об’єднавшись зможуть більш ефективно використовувати кошти і ресурси. І вже зараз думають, як краще налагодити транспортне сполучення та як ефективно використати приміщення, які звільняться внаслідок реформування, – зазначила експерт «Офісу реформ» Тетяна Осіпенко.

Окрім того, величезну роль відіграє добре налагоджена інформаційно-просвітницька робота. Так, депутати сільських рад зазначених сіл підключилися до роботи із громадянами, і здійснювали обхід по дворах, інформуючи людей про реформу та отримували їх згоду на об’єднання в Зорівську громаду.
– У результаті 95% громадян дало згоду на об’єднання Зорівської, Кривоносівської, Лукашівської сільських рад Золотоніського району та Ленінської, Мехедівської, Вершино-Згарської сільських рад Драбівського району, – зауважив експерт Сергій Маслак. – Проте, слід зауважити, що згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», якщо до складу об’єднаної територіальної громади передбачається входження громад, розташованих на території суміжного району, обласна рада звертається з поданням до Верховної Ради України щодо змін меж відповідних районів.
Зорівка – село, до якого хочуть приєднуватись
Нині проходить консультування щодо алгоритму об’єднання, зокрема наступними етапами після ініціювання об’єднання, стали громадські обговорення на зборах та винесення рішень про згоду на добровільне об’єднання в Зорівську громаду.
В найближчий час у майбутній об’єднаній громаді планують створити спільну робочу групу щодо остаточної редакції проектів рішень.
Зорівка – село, до якого хочуть приєднуватись

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x