В Черкасах трирічний хлопчик не пустив батьків додому

В Черкасах трирічний хлопчик не пустив батьків додому

Днями, в Черкасах на вулиці Смілянській в одній з квартир житлового будинку за зачиненими дверима залишився без нагляду 3 -річна дитина. Батьки хлопчика пізно повернулися додому, але відкрити двері самостійно не змогли. Довелося викликати на допомогу рятувальників. Про це «Новій Добі» розповіли у прес-службі ДСНС.

– Зараз у більшості жителів міста металеві двері, які ногою вже не виб\’єш , – говорить помічник начальника управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко. – Тож, якщо замок заклинило, відкрити двері зможуть тільки професіонали. У цьому конкретному випадку із замком не впоралися навіть рятувальники. Тому їм довелося за допомогою пожежної автодрабини проникнути в квартиру через балкон і вже зсередини відкривати двері .

У таких випадках, за словами Костянтина Проценко, власники квартири повинні заплатити рятувальникам за їхні послуги. Вартість визначається за спеціальною тарифною сіткою. Враховується відстань, яку проїхало пожежно-рятувальний підрозділ, кількість рятувальників, вид використовуваної сходи і на поверх, на який вони піднімалися.

Що робити, якщо дитина замкнулася сама вдома?

Фахівці у своїх порадах однозначні: не варто намагатися самостійно зламувати замок, вибивати двері ногами чи намагатись потрапити в дім через вікно. В цій ситуації найкраще одразу викликати рятувальників. В протилежному випадку батьки можуть нашкодити не тільки собі, майну але і малюкові.

Найголовніше – взяти себе в руки і панікувати. Безвихідних ситуацій не буває. Необхідно згадати, можливо, у під\’їзді або дворі є місцевий майстер, до якого звертаються сусіди для того, щоби він вирішив їхні дрібні побутові проблеми. Можливо він допоможе і в цій ситуації. Та найбільш правильним рішенням буде викликати рятувальників. Диспетчерові необхідно повідомити що сталося, і чи є в середині оселі щось, що може нашкодити малюкові (наприклад каструля, залишена на плиті).

Доки триває рятувальна ситуація триває, необхідно постійно розмовляти з дитиною через двері. Робити це необхідно навіть у тому випадку, коли малюк ще не може відповісти. Почувши голос рідних, дитина заспокоїться. Але зауважимо, діти миттєво реагують на настрій батьків, і якщо малюк зрозуміє, що батьки сильно нервують, цей стан негайно передасться і йому. Навіть якщо чадо буде плакати під дверима – батьки повинні говорити весело і спокійно, тут необхідно спробувати перетворити те, що сталося у веселу пригоду.

Щоб уникнути подібних проблем:

1. Не встановлюйте на двері квартири замок, який закривається при захлопуванні дверей.
2. Замініть всі замки, що зносилися, стали гірше працювати.
3. Привчіть себе і всіх дорослих, які проживають з в квартирі, брати із собою ключі від дверей завжди, навіть коли виходите на хвилину викинути сміття або перевірити поштову скриньку. Адже малюк може випадково закрити двері зсередини.
4. У квартирі, де є діти , краще не ставити засувки на двері, навіть на туалет і ванну. Якщо ж зробити це необхідн, необхідно встановити засувку вище, щоб дитина не могла до неї дотягнутися .
5. Краще змалечку привчити дитину самостійно відкривати і закривати вхідні двері, щоб у разі виникнення екстренних випадків, вона могла самостійно вибратися з житла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x