На батьківщині Кобзаря презентували альбом, ілюстрований дітьми

На батьківщині Кобзаря презентували альбом, ілюстрований дітьми

Першими його побачили учні Шевченківської школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, що на Звенигородщині. Проілюстрували видання теж юні черкащани. Тут і уривки їхніх творів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.
Ще торік до 200-річного ювілею Кобзаря на Черкащині оголосили конкурс «Шевченко очима дітей». У ньому взяли участь понад 300 дітей. Найкращі роботи й увійшли в новодрук.

– Діти використовували різноманітні техніки, – розповідає ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. – По-новому показали творчість Шевченка. І це відрадно. Серед ілюстраторів альбому й учні цієї школи.

Шевченківська школа-інтернат отримала в дарунок цей альбом, а також посібники з шевченкознавства, збірки творів і навчальні програми. Її директор каже, що тутешні учні – справжні популяризатори української культури.
– Уже багато років наші діти їздять за кордон – несемо Україну, її традиції у світ, – зазначає Ліна Терещенко. – Були й у Чехії, і у Греції, і в Польщі. Ми тут виховуємо співаків, танцюристів і художників. Наших випускників запрошують на навчання до Києво-Могилянської академії, Національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого та Львівського національного університету імені Франка.

В області тепер ще й запровадять факультатив із шевченкознавства. А до творчості дітей заохочуватимуть преміями та нагородами. Про це за дорученням голови Черкаської ОДА має подбати освітній департамент.
– Майдан розпочинався зі слів Тараса Шевченка, – наголошує Юрій Ткаченко. – На тральщику «Черкаси» теж були його слова, і на наших гарматах та іншій військовій техніці. Його творча спадщина – наше надбання. Президент України постійно акцентує на популяризації України у світі. І саме учні школи, що на батьківщині Кобзаря, про це особливо дбають. Популяризація українських традицій, мови, мистецтва лише зміцнить нашу країну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x