На Христинівщині вшанували Тараса Шевченка

На Христинівщині вшанували Тараса Шевченка

У кожного народу існують цінності, які з плином часу не лише не втрачають свого значення, а продовжують залишатися надійною духовною опорою для України. До таких цінностей належить творчість Тараса Григоровича Шевченка.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

9 березня, вся Україна, весь світ святкувала 201 рік з дня народження великого сина України, нескореного борця за волю, за правду, за рідну мову українського народу Тараса Григоровича Шевченко. Саме він відкрив Україну світові. Його вірші перекладені на безліч мов. Їм захоплюються, його люблять, його цитують.

Пісня — душа народу, національний гімн – вищий прояв його волелюбних прагнень, духовних устремлінь. Україна мала багато справжніх патріотів, які любов до України ставили вище власних інтересів. Серед них і композитор Михайло Вербицький, автор гімну України. 10 березня виповнюється 150 років з часу першого публічного виконання пісні «Ще не вмерла Україна», яке вперше прозвучало 1865 році в Перемишлі під час першого на Західній Україні Шевченківського концерту.

Цього дня в Христинівському парку ім. Т.Г. Шевченка біля пам’ятника Кобзаря відбувся урочистий мітинг з нагоди 201 річниці з дня його народження та 150 – річчя з дня першого виконання пісні «Ще не вмерла Україна». Віддати шану великому сину України прийшли голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Олександр Коваль, міський голова Микола Наконечний, отаман Христинівської організації Українського козацтва Черкаського краєвого товариства Степан Ковбасюк. Вшанувати пам\’ять Тараса Шевченка та разом заспівати Гімн України прийшло багато людей. Співаючи гімн христинівчани не стримували сліз…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x