28 пожеж трапилися на Канівщині з початку березня

28 пожеж трапилися на Канівщині з початку березня

Питання пожежної безпеки під час прибирання територій та спалювання сухостою було обговорено на нараді за участю керівництва району та сільських голів, що відбулась 13 березня.

Розпочинаючи, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький відзначив, що з приходом весни та встановленням сухої погоди, люди почали активно займатися прибиранням присадибних територій, обочин та спалюванням сміття й сухої трави, що не рідко призводить до пожежних випадків та різного роду втрат.
Про ситуацію детально розповів начальник райвідділу УДСНС України в Черкаській Богдан Диченко, який повідомив, що лише за останні три доби на Канівщині трапилося 28 пожеж, якими знищено 11 надвірних споруд, 8 будинків та завдано інших збитків.

– Ми дуже вдячні сільським радам, які прийняли у минулому році програми протипожежної безпеки та виділили кошти на реалізацію відповідних заходів. Завдяки цьому нам вдалось утримати ситуацію щодо пожежної безпеки на належному рівні, – відзначив Богдан Михайлович.

Разом з тим він закликав сільських голів проводити активну роботу з населенням з метою недопущення пожеж: «Прошу особливу увагу звернути на покинуті обійстя, де все позаростало, давно не проводились прибирання сухої рослинності. Проте звертаючись до кожного, наголошую – залишене без нагляду вогнище, за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може стати бідою для будь-якого господаря».

Очільник райвідділу також нагадав про відповідальність за спалювання стерні, луків, пасовищ, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тощо, яка передбачається відповідно до чинного законодавства.
Підсумовуючи сказане, Богдан Диченко підкреслив, що робота з населенням, застереження від безвідповідального та неконтрольованого спалювання сміття й сухостою допоможе зберегти не лише майно, а й здоров’я та життя людей.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x