Майже 12 млн грн заборгували черкаські підприємства

Майже 12 млн грн заборгували черкаські підприємства

Про це йшлося на черговому засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
– Загальна сума боргу з початку поточного року зросла на 4,4 млн грн і на сьогодні становить більше 26 мільйонів гривень, – зауважив голова тимчасової комісії Віталій Коваль. – На економічно активні підприємства області припадає більше 40 відсотків всієї заборгованості – майже 12 мільйонів гривень.

Особливу увагу члени тимчасової комісії звернули на ситуацію, що склалася довкола КВП «Водоканал» Ватутінської міської ради та КП «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради». Основною причиною заборгованості з виплати зарплати працівникам керівництво цих підприємств вважає економічно необґрунтовані тарифи на послуги населенню.
– Територіальною комісією узгоджено різницю в тарифах та виділено КП «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» та КВП «Водоканал» Ватутінської міської ради 252,4 тис грн та 366,9 тис грн відповідно на покриття різниці в тарифах, – повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко.
Загалом же керівники підприємств-боржників нарікають на відсутність держзамовлень та ринків збуту продукції. Зокрема, складність ситуації на підприємстві головний інженер філії Концерну Техвоєнсервіс «ЧАРЗ» Володимир Костюк пояснює тим, що Концерн «Техвоєнсервіс» не перераховує кошти за виконані роботи. На кінець липня поточного року дебіторська заборгованість становила близько 1 млн грн. «Але нам вдалося заключити прямі контракти, які дозволяють отримувати кошти без посередників, – зазначає він, – завдяки цьому ми частково розрахувались із працівниками».

Довідково.
Загальна сума заборгованості із заробітної плати в області станом на 31 липня поточного року становила 26,5 млн. грн., але в порівнянні з початком липня підприємства області зменшили заборгованість на 3,1 млн. грн., або ж на 10,6 відсотка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x