120 атлетів з усієї країни змагалися в Черкасах з пауерліфтингу

120 атлетів з усієї країни змагалися в Черкасах з пауерліфтингу

До Черкас з’їхалися найсильніші люди країни! Чемпіонат України з пауерліфтингу зібрав в обласному центрі понад 120 атлетів.
Під егідою бездопінгової федерації у Черкасах проходила першість країни з окремих вправ. У стінах ПС «Будівельник» спортсмени змагалися у присяді, становій тязі та жимі лежачи. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Головні змагання країни проходять у Черкасах вже четвертий раз. Цього року за звання чемпіона змагалося 126 спортсменів з усіх куточків країни. Атлети визначали кращого у присяді, становій тязі та жимі лежачи. Протягом змагань спортсмени не використовували спеціальне спорядження, яке допомагає піднімати вагу. Все за правилами без допінгової федерації.

Валерій Кармазін, президент Української бездопінгової федерації пауерліфтингу:

«Саме цей чемпіонат проходить в окремих вправах. Якщо в традиційних чемпіонатах визначається чемпіон за сумою виступів у всіх вправах, то зараз ми визначаємо чемпіона конкретно в присіданні, тязі, жимі. Є така особливість. Загалом чемпіонат достатньо конкурентний, представлена вся Україна. Все проходить за планом, за підсумками чемпіонату сформуємо збірну на чемпіонат світу. Влітку в Англії пройде такий же чемпіонат, в окремих видах».
Чемпіонат України є головними змаганнями з пауерліфтингу в сезоні. Втім, з огляду на складну ситуацію в країні на чемпіонат приїхали не всі учасники. Низка провідних спортсменів нині перебувають в зоні АТО. Попри це, серед змагальників є свої фаворити. Традиційно, один із кращих пауерліфтерів країни – Ігор Дубович. Черкаський спортсмен минулого року став чемпіоном світу. На чемпіонаті України 51-річний атлет не знайшов собі рівних у присяді, піднявши 220 кг. А найбільша вага у цій вправі підкорилася Артему Кузнєцову, він підняв 272,5 кг і побив власний рекорд.

Ігор Дубович, пауерліфтер:
«Враження від чемпіонату найкращі. Організація, як завжди, на якісному рівні. Виступаю у всіх трьох вправах. Головна вправа – присідання. Все, що я планував зробити у присяді – все виконав. Підняв 220 кілограмів, я задоволений. Після цього готуюся до чемпіонату світу».
Окрім титулованих спортсменів у змаганнях взяли й молоді атлети. Дмитро Корнєв приїхав на чемпіонат із Запорізької області. 21-річний спортсмен став абсолютним чемпіоном у ваговій категорії до ста кілограмів. Атлету підкорилася вага 202,5 кг.

У становій тязі найбільшу вагу підняв Юрій Спінов, його показник 310 кг. Запекла боротьба була у ваговій категорії 110 кг. Два спортсмени Артем Кузнєцов та Юрій Члек підняли 275кг. Чемпіоном став Члек, адже він важить менше.
У жимі до 90-та кг тріумфував Юрій Тоцький, його результат – 200 кг. Таку ж вагу підняв Михайло Палян, проте у категорії до 110-ти кг.
Серед жінок абсолютною чемпіонкою у всіх вправах стала Оксана Дубовицька. Її результати: присідання – 122,5 кг., тяга – 170 кг., жим – 85 кг.
За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України. Вже в травні на спортсменів чекають міжнародні старти, серед яких кубок Чорного моря, чемпіонат Європи. А в червні – чемпіонат світу з окремих вправ.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x