Ситуація з «Азотом» загрозлива для Черкас і для всієї України, – Сергій Одарич

Ситуація з «Азотом» загрозлива для Черкас і для всієї України, – Сергій Одарич

Уряд планує сформувати робочу групу задля врегулювання ситуації, яка нині склалася довкола найбільшого в Україні підприємства з виробництва мінеральних добрив ПАТ «Азот» та відновлення його повноцінної роботи. До її складу ввійдуть як представники самого підприємства, Національної акціонерної кампанії «Нафтогаз України», так і Кабінету Міністрів України та місцевої влади. Про це повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич, інформуючи про відповідь на відкрите звернення до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Наразі відправив пропозицію щодо представника від міського голови. Я рекомендую Бориса Сергійовича Райкова, людину, яка знає специфіку роботи цього підприємства, – сказав Сергій Олегович. – Маю надію, що вже найближчими тижнями нам вдасться підштовхнути ситуацію до вирішення проблеми. Блокування поставок газу на підприємство нині носить суто політичних характер і нічого спільного з економікою не має. Така ситуація, на мою думку, загрозлива не лише для Черкас, а й усієї України.

За словами міського голови, поки ж сільгоспвиробники змушені купувати добрива ізраїльського виробництва, які дорожче в кілька разів. І це при тому, що їх могли б виготовляти й на українських підприємствах, зокрема, й на «Азоті».

– У подальшому це впливатиме й на собівартість сільськогосподарської продукції та, відповідно, продуктів харчування для населення, – зауважив він. – Тож завдання Прем’єр-міністра посадити всі сторони конфлікту за стіл і домовитися про розумні й прийнятні для обох строки погашення наявної заборгованості за газ, яка утворилася років чотири тому. Якщо підприємство продовжить свою роботу, йому буде під силу розрахуватися з боргами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x