Понад 600 черкащан звернулися торік до медичного центру «Мати та дитина»

Понад 600 черкащан звернулися торік до медичного центру «Мати та дитина»

Кожна п’ята пара в Україні – безплідна
При цьому безпліддя в Україні молодшає. Невтішні дані оприлюднили вчора перед журналістами фахівці мережі медичних центрів «Мати та дитина». Проте вони одразу зауважили: їхня статистика може мати похибку, адже до них звертаються ті сімейні пари, у яких є проблеми з зачаттям дитини. Водночас це може бути хорошим знаком: стали звертатися більш молоді пари, а це означає, що шансів допомогти їм значно більше. Хоча в центрі й без того дуже високі показники ефективності.
Понад 600 черкащан звернулися торік до медичного центру «Мати та дитина»
– Показник ефективності нашої роботи сягає 47-75%. Різниця велика, бо причини безпліддя різні і відповідно різняться методи лікування. Ефективність ЕКО сягає 47 %, а от кріопротоколи дають 66 % ефективності застосування. Сурогатне виношування – 75 %. Розповідаю, і сама собі не вірю, ще не так давно ми й мріяти про таке не могли. Ефективність нашої роботи у квітні сягнула 80 % – тобто, зі ста пацієнток завагітніло 80! – розповідає Наталя Данкович, доктор медичних наук, професор, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі МЦ «Мати та дитина».
Високі показники роботи «Мати та дитина» були відзначені високими нагородами: торік вона була нагороджена премією «Вибір року» як найкраща клініка з ВРТ-терапії, а цього року отримала Національну медичну премію і номінована на премію «Бренд року». Водночас мережа медичних центрів продовжує свою соціальну ініціативу з безкоштовного первинного консультування пацієнтів.
Понад 600 черкащан звернулися торік до медичного центру «Мати та дитина»
– Торік до нас на консультацію прийшло 625 пар з Черкащини. Звісно, не всі вони після консультування стали нашими пацієнтами. Проте цього й не треба. Можливо, хтось продовжив консервативне лікування у свого лікаря, хтось вирішив відкласти вирішення проблеми, хтось пішов шукати кошти на лікування… Головне – люди отримали кваліфіковані поради, і своє рішення будуть приймати обгрунтовано і зважено, – пояснює мету соціальної ініціативи свого центру Наталія Данкович.

До київської клініки (усього по Україні три медичних центри «Мати і дитина», плюс вони виступають консультантами багатьох інших репродуктивних медичних клінік країни) звертаються не лише люди з інших областей, а й з інших країн. До 20 % пацієнтів «Мати та дитина» – іноземці. Це свідчить про високий рівень довіри пацієнтів. А ще – про доступність їхніх цін.

– Щороку близько 2,5 тис. пар стають щасливими батьками з допомогою наших фахівців, – продовжує пані Данкович. – У наших центрах понад двісті осіб персоналу, з них 65 лікарів. З числа лікарів 15 – це репродуктологи, 8 – ембріологи, а це спеціальність для України поки що нова. Крім практичної допомоги сімейним парам, ми ведемо наукову роботу, проводимо навчання як для свого персоналу, так і для фахівців інших медичних закладів. Приміром, у жовтні ми проводитимемо V Всеукраїнську конференцію з питань репродуктивного здоров’я, на яку вже запросили провідних вчених з Іспанії, Ізраїлю, Бельгії…

Як зазначила колега пані Данкович Вікторія Каверіна, кандидат медичних наук, акушер-гінеколог, репродуктолог МЦ «Мати та дитина», такі заходи необхідні сьогодні українським лікарям. Зокрема, важливо, щоб лікарі-гінекологи, урологи, андрологи, обстежуючи пацієнта і призначаючи лікування від певної хвороби, не забували дбати про те, аби зберегти репродуктивне здров\’я людини. Адже, лікуючи інфекції, запалення, застосовуючи агресивну терапію чи навіть хірургічне втручання, можна завдати шкоди репродуктивній функції. Лікарі зазвичай орієнтовані на те, щоб допомогти здолати хворобу, а подбати про збереження репродуктивної функції організму можуть і забути.

У МЦ «Мати та дитина» не тільки лікують безпліддя. Тут допоможуть виносити дитину тим, хто зумів завагітніти самостійно, допоможуть здолати чоловіче безпліддя або ж заморозять ембріони, яйцеклітини чи сперму.
– Нині стали звертатися за заморожуванням сперми чоловіки, що йдуть в АТО. Заморожують яйцеклітини чи ембріони ті, хто має пережити серйозне хірургічне втручання, лікування хіміо- чи радіотерапією. Розумієте, хвороба, навіть якщо її буде подолано, неодмінно позначиться на стані пацієнтки. А так ми допомагаємо зберегти здорову, нічим не пошкоджену яйцеклітину, з хорошою життєвою енергією. Згодом, через кілька місяців чи років, жінка зможе скористатися цією яйцеклітиною, щоб зачати і виносити свою дитину. Ми допомагаємо зупинити час, розумієте? – розказує про послуги своїх клінік Наталя Олександрівна.

Від своєї роботи, такої фантастичної і такої потрібної людям, які мріють про власне дитя, лікарі самі отримують неабияке задоволення. Проте й переживають за кожного пацієнта надзвичайно, тому емоційне вигорання має дуже високий рівень.
– Уже на першому консультуванні лікар мусить безпомилково вибрати шлях, щоб бути, з одного боку, абсолютно чесним з пацієнтом (адже людина прийшла зі своїм болем, їй треба допомогти), з іншого – треба цю негативну інформацію подати людині так, щоб вона повірила і вибрала тебе як лікаря, – говорить пані Каверіна. – Це дуже нелегко. Зате, якщо довіри досягнуто, успіх забезпечений.

Як доказ, вона розповіла історію однієї пари, яка десять років намагалася отримати бажану вагітність. Перша спроба ЕКЗ, ще у Донецьку, була неефективною. Потім були ще дві невдалі спроби. Парі довелося покинути рідний Маріуполь через воєнні дії. Пацієнти переїхали до Києва, щоб бути ближчим до свого лікаря, продовжували лікування. В клініці зберігалися до слушного часу їхні вітрифіковані (заморожені) ембріони. Аж раптом нещодавно пролунав телефонний дзвінок: вагітність настала без ЕКЗ, природнім шляхом! Консервативне лікування дало свої плоди. Тепер пара прагне допомоги лікарів клініки у виношуванні здорової дитини. А ембріони вирішили залишити «на потім»: родимо цю дитину, тоді скористуємося, щоб народити наступну…

До лікарів «Мати та дитини» приходять за бажаною дитиною. Безкоштовне первинне консультування робить надзвичайно важливу справу: люди мають можливість зорієнтуватися, що їм може допомогти, які методи лікування, до кого за ними можна звертатися – чи до медичного центру, чи вистачить місцевих фахівців. Коли шляхи досягнення мети визначено, пацієнти не залишаються сам-на-сам з питанням, де взяти гроші на таке лікування. Лікарі й тут допоможуть підшукати знижки, акції чи складуть індивідуальну програму. Адже мета і у пацієнтів, і у лікарів одна – здорова і бажана дитина у кожній родині.

Записатися на безкоштовну консультацію репродуктолога Ви можете заповнивши форму на сайті «Мати та дитина» (www.mdclinics.com.ua) та за телефоном (044)251-3-251.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x