«Наша Ряба» у фіналі Кубка Черкаської області поступилася «Ретро» тільки у серії пенальті

«Наша Ряба» у фіналі Кубка Черкаської області поступилася «Ретро» тільки у серії пенальті

Цього футбольного свята, яке органічно вписалося у відзначення 60-річного ювілею головної футбольної команди області, чекали болільники і Катеринопільщини, і Ватутіного. Адже кожна із цих футбольних дружин могла вперше в своїй історії стати володарями почесного трофею.

На перед матчевій установці головний тренер наших земляків Андрій Фощій попросив гравців грати у свою гру, застосовуючи пресинг проти суперників, підстраховуючи один одного.
Перші хвилини матчу показали, що у діях футболістів обох команд відчувається хвилювання, адже не кожного дня доводиться грати при понад 5-тисячній аудиторії глядачів. Звідси і брак у передачах, і порушення правил.
Проте, будемо відвертими, першими оговталися ватутінці, в яких вдавалися флангові прориви з подачею м’яча на високорослих нападників. До 30-ї хвилини гри «Ретро» подало, як мінімум, десяток кутових, тоді як «Наша Ряба» всього один.
І тим більш несподіваним виявився гол, забитий катеринопільчанами на 37-ій хвилині. Після пасу з глибини поля Анатолій Макогон пройшов флангом і невідпорно пробив. Воротарю ватутінської команди довелося витягувати смугастого із сітки своїх воріт, а нападник на радощах виконав кульбіт, якому, напевне, позаздрили б і акробати. На табло Центрального стадіону міста Черкас висвітився такий приємний для ока катеринопільської торсиди, яка приїхала підтримати «малинових», рахунок 1 : 0. Здавалося б, після цього успіху «Наша Ряба» зможе «добити» деморалізованого таким розвитком подій супротивника. Можливо, подібне сталося і насправді, але пролунав свисток арбітра, що сповістив про закінчення першого тайму. У перерві вболівальники жваво обговорювали перебіг подій на смарагдовому газоні.

«Наша Ряба» у фіналі Кубка Черкаської області поступилася «Ретро» тільки у серії пенальті

Друга 45-хвилинка розпочалася із шоку для «Нашої Ряби». Добре знайомий нам Євген Гуд, котрий ще кілька сезонів тому грав за Катеринопіль, а тепер захищає кольори «Ретро», зрівняв рахунок.
Безкомпромісна боротьба на кожному клаптику тривала до 90-ї хвилини основного часу плюс два овертайми по 15 хвилин. Гольові моменти виникали частіше біля воріт «Ретро», проте гравцям «Нашої Ряби» не вистачало чи то майстерності, чи то везіння у тих випадках, коли м’яч, здавалося, вже повинен був затріпотіти у сітці. Декілька разів захист катеринопільчан не дав відзначитися і «ретрівцям».

Навіть хлопчики, які подавали м’ячі, вболівали за катеринопільчан. «Наша Ряба» сильніша і повинна вигравати», — це слова одного із юних футболістів, сказані автору цих рядків.
Кульмінацією фіналу Кубка Черкаської області стала серія післяматчевих пенальті. На жаль для катеринопільських вболівальників у ній помилився один із найдосвідченіших гравців «Нашої Ряби» Євген Тарасенко, який пробив з 11-метрової позначки мимо воріт. Удар Антона Вальчиковського парирував воротар «Ретро». У цій лотереї ватутінці були влучнішими 1 : 4. Загальний рахунок цього напруженого поєдинку 2 : 5 на користь «Ретро», яке й отримало з рук голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка Кубок Черкаської області з футболу.
Кращим гравцем матчу визнали Євгена Тарасенка з «Нашої Ряби», приз якому вручив майстер спорту, володар Кубку України 2010 року, вихованець Черкаського футболу Олександр Ковпак. Грамоти і медалі отримало всі гравці, а також керівництво катеринопільської команди.

«Наша Ряба» у фіналі Кубка Черкаської області поступилася «Ретро» тільки у серії пенальті

Після поразки у фіналі Кубка Черкащини гравці «Нашої Ряби» настроєні нинішнього сезону позмагатися за призове місце в Чемпіонаті області серед команд вищої ліги. А вже цієї суботи, 6 червня, катеринопільчани готові доказати і вболівальникам, і собі, що вони таки сильніші від «Ретро». Бо волею календаря цього дня вони приймають на своєму полі ватутінську команду. Матч розпочнеться о 16 годині, тому запрошуємо на стадіон «Колос» підтримати наших земляків у цій надзвичайно принциповій грі.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x