Для золотоніських школярів лісівники провели виробничу екскурсію

Для золотоніських школярів лісівники провели виробничу екскурсію

Учні шкільного лісництва Коробівського НВК побували в Ліплявському лісництві та ознайомилися з його роботою. Лісничий Олександр Чаруха та помічник лісничого Володимир Воропай зустріли своїх юних колег та провели для них екскурсію, щоб ознайомити з виробничим процесом. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
«Набуті на уроках знання краще закріплюються, коли бачиш їх застосування на практиці», – відзначив Олександр Чаруха.

Ліплявські лісівники показали учням лісовий розсадник, де вони змогли побачити посіви сосни, дуба, акації, а також плантації новорічних ялинок. Побували діти і в теплиці з декоративним посадковим матеріалом. Оглядаючи шишкосушарку, юні лісівники дізналися, як заготовляють лісове насіння, де сушать шишки і як добувають з них готові насінини. Помічник лісничого Володимир Воропай продемонстрував своїм майбутнім колегам лісовий інвентар: плуг ПКЛ-70, культиватор КЛБ-1,7, мечі Колесова. Втім, останній для багатьох присутніх не був чимось новим, оскільки члени шкільного лісництва щороку беруть участь у весняній лісокультурній кампанії, де власноруч застосовували мечі Колесова.

І звісно ж, учні мали можливість прогулятися мальовничими лісовими масивами поблизу контори Ліплявського лісництва та дізнатися, з чого починається ліс і якими мають бути здорові насадження. Крім цього, юні лісівники відвідали лісову пожежну станцію, де їм продемонстрували пожежну машину, ранцеві вогнегасники та інший протипожежний інвентар.

«Дуже приємно організовувати такі поїздки-екскурсії, особливо для дітей, адже їм цікаво. У них саме зараз формується світосприйняття, тому важливо закласти їм екологічні знання і любов до природи», – відзначив директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x