Про необхідність створення нової еліти, яка заснована на суто українському світобаченні

Сьогодні Україна, як ніколи, потребує нової еліти. Це не просто гасло, а нагальна необхідність! То вже зрозуміли і ліві, і праві, і влада, і опозиція, а, найпершими, звісно, люди – пересічні громадяни. Україні потрібні особливим чином підготовлені лідери, які володіють сучасними знаннями, компетенціями та технологіями управління, які знають своє коріння та пишаються своєю країною!

Наша земля наскрізь просочена силою предків, їхніми спокон¬вічними традиціями, особливими знаннями. Щоб відчувати цю силу, потрібно мати зв’язок зі своєю землею, родом. Тисячоліттями наші те¬риторії населяли розвинуті висококультурні цивілізації. Наприклад, древні трипільці та скіфи. Саме тут утворилася Київська Русь, яка стала центром політичного, культурного та духовного розвитку цілої епохи. Наша земля народила волелюбне козацтво. Недаремно ж ми і понині у словах гімну України наголошуємо, що ми козацького роду!

Україна завжди існувала на перетині Східного і Західного світів та акумулювала силу та знання тисячолітньої історії людства. Частин¬ку рідної землі наші предки, за традицією, носили в ладанці коло серця, – щоб завжди відчувати її захисну силу… Тому сміливо можна зробити висновок: хто вміє відчувати та розуміти свою землю – територію своєї батьківщини, той отримує її силу. Ця сила завжди насичувала і допомагала славетним героям України. Її має отримати й зберегти нова еліта нашої держави.

Найголовніший скарб української території – люди, які її населяють. Наша земля віками народжувала таланти. Ми маємо славетних національних героїв, видатних мислителів та науковців, поетів та музикантів. Також в нас є всі необхідні природні ресурси, щоб бути сильною та самостійною державою: родючі чорноземи, повноводні річки, численні поклади корисних копалин, вдале геополітичне розташування. Україна відома всьому світу завдяки здобуткам наших людей і нашій історії.

Віками ми ставали об’єктами завойовницьких посягань інших держав. Українську культуру намагалися викорінити, ліквідувати національну ідентичність. Тут забороняли традиції та мову, фізично винищували інтелектуалів, вивозили історичні артефакти та коштовності. Але, попри все, сила та мудрість нашого народу живуть на цій території та передаються наступним поколінням.

Україна є територією унікального способу життя та світосприй¬няття. Сила цієї землі змінює людей фізично і духовно. Ми вміємо облаштовувати своє життя та організовувати оточуючий простір, не зважаючи на жорсткі зовнішні перешкоди. Сила землі для українців полягає у неймовірній здатності до відродження, яке неодмінно настає після будь-яких випробувань.

Відродження України відбувається сьогодні! Тому нам потрібна нова національна еліта, вихована на розумінні цінностей саме цієї території, наповнена силою нашої землі. Така еліта зможе дати Україні нові цілі, стратегію будівництва держави і суспільства, вектори розвитку, позиціонування у світі. Наша земля є нашою силою!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x