Зі Шполянщини вивезли останні пестициди

Зі Шполянщини вивезли останні пестициди

У Шполянському районі завершено роботу з утилізації непридатних, невідомих та заборонених до використання пестицидів. В минулому році були затарені (перезатарені), завантажені та вивезені непридатні, невідомі та заборонені до використання хімічні засоби захисту рослин (пестициди) та тара з-під них з території восьми сільських рад у розмірі понад 8 тонн.

Найважливішою проблемою у галузі охорони навколишнього природного середовища у нинішньому році була наявність понад 10 тонн твердих (сипучих) невідомих та непридатних до використання пестицидів, які знаходились на території Мар’янівської сільської ради (територія ПрАТ «Шполатехагро»), Матусівської та Капустинської сільських рад.
Днями на складах ПрАТ «Шпола-Техагро» за участю столичної фірми ТОВ «Сучасні екологічні інновації» було перезатарено отрутохімікати, які сюди доставили з Капустиного, Матусова і Мар’янівки. Всього перезатарили понад 10 тонн отрутохімікатів.

За інформацією голови тимчасової комісії райдержадміністрації для організації проведення робіт з вивезення та утилізації непридатних невідомих та заборонених до використання пестицидів Ірини Берези, хімічні засоби захисту рослин (пестициди) та тара з-під них вивезені організацією ТОВ «Сучасні екологічні інновації» за межі району для подальшої утилізації. Ірина Анатоліївна повідомила, що на ці цілі використано майже 350 тисяч гривень з обласного і районного бюджетів.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x