Переселенець з Донбасу став фінінспектором на Чигиринщині

Переселенець з Донбасу став фінінспектором на Чигиринщині

Вже минуло більше року, як в Україні з’явилися перші вимушені переселенці і велика кількість проблем, пов’язаних з цим. Пошук житла і роботи, оформлення документів і адаптація до нових умов життя – це те, з чим щодня живуть тисячі людей у нашій країні.

У Чигирині перші переселенці з’явилися влітку минулого року з Автономної Республіки Крим, а з початком війни на сході України до козацького міста прибули і мешканці Донбасу та Луганська.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

Ця розповідь про людину чия життєва історія тепер починається у Чигирині, яка не зламалася перед викликами долі, а, навпаки, прийняла їх і тепер живе у новому для себе місті.

Ярослав Чикало – переселенець із Донбасу. Здобув економічну освіту у Донецькому державному комерційному інституті, який закінчив у 1997 році. З того часу і почав працювати. Останнім місцем роботи до вимушеного переїзду в Центральну Україну була державна фінансова інспекція в Донецькій області, де пан Ярослав працював на посаді контролера-ревізора.

І лише війна, що раптово увірвалася в його життя, перевернула усталений лад з ніг на голову. Довелося робити вибір: або життя у постійному страху та під обстрілами, або переїзд. Вибрав останнє. Звільнився з роботи, зібрав речі і з сім’єю переїхав до Чигирина.

Значну підтримку – і дружню, і професійну – пан Ярослав отримав у Чигиринському районному центрі зайнятості. Отримав статус безробітного і відразу ж почалися пошуки постійної роботи. Так, саме постійної, а не тимчасової чи на певний період.

Таке відповідальне ставлення до пошуку роботи безробітного переселенця викликало повагу і ще більше бажання допомогти, залучивши до цього усі ресурси центру зайнятості.

Пройшовши співбесіду в державній фінансовій інспекції в Черкаській області йому запропонували взяти участь у конкурсі на заміщення вакантної посади. Успішно пройшовши конкурс, Ярослав Сергійович працює з червня на посаді головного державного фінансового інспектора.

Чоловік не впав у відчай, не опустив рук, а вірив у краще, і тепер заробляє на життя. Якщо його рідний Донбас знову стане українським, то, можливо, що і Ярослав повернеться додому. Наразі ж усі його плани на майбутнє пов’язані з Чигирином.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x