«Війну треба залишити на фронті», – Юрій Ткаченко

«Війну треба залишити на фронті», – Юрій Ткаченко

Самоуправства та безпорядків на Черкащині не буде. Тут і надалі діятиме закон. На цьому наголосив голова Черкаської ОДА на селекторній нараді з керівництвом районів.

Юрій Ткаченко закликав усіх, хто має необліковану зброю, негайно принести її до міліції. Інакше – відповідатимуть перед законом.
– Особливо звертаюся до всіх, хто повернувся із фронту, – наголошує обласний керманич. – Війна має свою внутрішню логіку, свої жорстокі закони. Однак переносити її звичаї в мирне життя неприпустимо! Не можна, повернувшись додому, принести в похідному рюкзаку війну. Її треба залишити там, на фронті. Ані з корупцією, ані з шахрайством, ані з будь-чим іншим не можна боротися насильством. Це – шлях у нікуди! Той, хто зі зброєю в руках боронить Україну від окупантів, – герой. Той, хто з автоматом та у камуфляжі «встановлює справедливість» у мирних містах і селах, – злочинець. Тому я закликаю всіх за лічені дні здати необліковану зброю правоохоронцям. Інакше вони все одно її знайдуть завдяки оперативній роботі, вилучать, а власників покарають.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Очільник області також закликав добровольчі батальйони в жодному разі не брати участь у комерційних конфліктах. Це ж стосується і решти учасників АТО, а також активістів громадських організацій.

– Ми мали минулоріч кілька інцидентів на полях під час збору урожаю, – зауважує голова Черкаської ОДА. – На жаль, сторони конфліктів тоді залучали людей зі зброєю. Цього не повинно бути! Є конфлікт – сідайте за стіл переговорів і йдіть до суду. Голови райдержадміністрацій, правоохоронні органи мають контролювати цей процес. Це – їхня відповідальність.
Юрій Ткаченко дав завдання правоохоронцям і військовому керівництву провести профілактичну роботу з бійцями й активістами. Він розраховує на їхню підтримку та адекватну співпрацю. Усе – задля контрольованої ситуації в області й запобігання будь-яким спробам дестабілізації.

Владислав Пустовар, начальник УМВС України в Черкаській області:
– Незареєстровану зброю вилучатимемо. А зареєстровану, наприклад, мисливську, слід використовувати лише за прямим призначенням. Що ж стосується конфліктів довкола цьогорічного збору урожаю, то натепер зареєстровано 4 кримінальні провадження: два – в Тальнівському районі, два – в Жашківському. У цьому році зброї на полях не було. І я сподіваюся, що й не буде. Ми для цього задіюємо всі важелі впливу. Звертаюся також до керівників комерційних структур, щоби вони не залучали до своїх конфліктів бійців АТО.

Євген Курбет, черкаський обласний військовик комісар:
– За безпеку Черкащини відповідатиме батальйон охорони, чисельністю понад 400 осіб. А при кожному районному військовому комісаріаті діятиме рота охорони, чисельністю більше 100 військовозобов’язаних. Вони забезпечуватимуть надійну охорону й оборону важливих державних об’єктів, надійне функціонування органів державної влади, боротимуться, за потреби, з ворожими диверсійно-розвідувальними групами. Ці підрозділи з ротою охорони Черкас уже пройшли військові збори. Укомплектовані на 100%, особовий склад пройшов відповідну підготовку. Навчання показали високу мотивацію та готовність військових до виконання завдань. Ці підрозділи перебувають у розпорядженні голови ОДА, як голови Ради оборони області. Вони повністю забезпечені необхідною технікою та озброєнням.

Андрій Савчук, командир військової частини:
– Зараз наш підрозділ Національної гвардії перебуває в області. І в нас вистачить сил і засобів, щоби припинити діяльність будь-якого незаконного збройного формування. Закон тут діяв і діятиме. І військові лишатимуться вірними присязі та виконуватимуть накази свого керівництва. На Черкащині не буде Мукачевого. Різні сутички між представниками добровольчих батальйонів, підрозділів Нацгвардії, правоохоронних органів недопустимі. І ті воювали, й ті. Тому тих, хто хоче їх зіштовхнути лобами, захищаючи свої бізнес-інтереси, я попереджаю: не варто цього робити!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x