Городищан атакують агресивні кліщі

Городищан атакують агресивні кліщі

На жаль, спілкування з природою приносить не тільки радість і задоволення, а й приховує в собі потенційну небезпеку. Часто якісь дрібні комахи, на які й уваги не звертаємо, здатні заподіяти великої шкоди здоров’ю людини. Більше того – несуть загрозу життю, якщо своєчасно не звернутися за лікарською допомогою.

Як розповів лікар з гігієни харчування районної СЕС Павло Виповський, на Городищині збільшилася кількість випадків, коли кліщі кусають людей. Якщо за весь минулий рік було зареєстровано 12 таких епізодів, то за перше півріччя поточного року вже більше 30 випадків! У липні додалося ще кілька звернень. Одна з причин чому кліщі так активізувалися, це надзвичайно сильна спека. Шукаючи бажану прохолоду, люди частіше йдуть сім’ями та компаніями до лісу на пікніки. Там в тіні дерев їх і вражають кліщі. Буває, що люди вже вдома помічають, як кліщ уївся в тіло. У жодному випадку не намагайтеся позбутися кліща самотужки, та ще й руками! Негайно зверніться до лікаря! Кліща витягнуть спеціальним інструментом, продезінфікують ранку, для профілактики зроблять укол пеніциліну. Адже інфекційні хвороби, які поширюють кліщі, лікуються антибіотиками.

Небезпека укусів кліщами у тому, що людина може бути уражена таким небезпечним захворюванням, як хвороба Лайма. Вона проявляється у вигляді жахливих почервонінь на тілі, ураженням внутрішніх органів, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. Звичайно, далеко не кожен укус загрожує хворобою – тільки у випадку, якщо кліщ був носієм інфекції. Проте, в 11 жителів району клінічно були виявлені ознаки хвороби. Аналізи відправили до Києва, тепер очікуються лабораторні підтвердження. Тож усім треба бути обачними і відповідальними щодо свого здоров’я.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x