Каплицю Луки Кримського освятили в Черкаській дитячій обласній лікарні

Каплицю Луки Кримського освятили в Черкаській дитячій обласній лікарні

14 серпня 2015 року, у день величного християнського свята Маковія, в будівлі обласної дитячої лікарні освячено приміщення каплички святителя Луки Кримського.

Адміністрація закладу пішла назустріч пацієнтам, які просили облаштувати місце, де можна було б помолитися, звернутися до Господа, щоб допоміг перебороти недуги чи зцілити.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
Каплицю Луки Кримського освятили в Черкаській дитячій обласній лікарні
Освячення провів митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. У своєму слові, зверненому до прихожан і всіх присутніх, він нагадав, що це дуже символічно, що капличку освячують саме цього дня.

В українців свято Маковія одне з найпоетичніших і найшановніших. У дохристиянські часи цього дня вшановували Богів Спасів і освячували квіти, городину та криниці. За давніми переказами, князь Володимир саме цього дня прийняв хрещення, тому у стародавньому Києві 1 серпня (за новим стилем 14 серпня) освячували воду в Дніпрі і називали цей Спас «Спасом на воді». Наталія Кравцова взяла участь у відкритті каплички святителя Луки Кримського в обласній дитячій лікарні

У цей день православна церква відзначає Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. У храмах заведено винесення і поклоніння Хресту, щоб позбутися хвороб і очиститися від гріхів. Крім того, з цим святом збігається і тому приурочений день пам’яті семи мучеників Маккавеїв. У православній традиції Маккавеї уособлюють символ непорушності в дотриманні християнських заповідей.Наталія Кравцова взяла участь у відкритті каплички святителя Луки Кримського в обласній дитячій лікарні

З пам’ятною подією присутніх привітала також перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. Вона сказала, що у цьому лікувальному закладі працюють висококваліфіковані спеціалісти, які повертають хворим (а це в основному малеча) здоров’я, тілесно зцілюють наших дітей, додають сил батькам у боротьбі з недугами. Віднині у закладі буде і духовна підтримка, бажаючі зможуть відвідати капличку і помолитися там.
Каплицю Луки Кримського освятили в Черкаській дитячій обласній лікарні
З нагоди освячення каплички Наталія Кравцова передала в подарунок ікону.

У заходах відкриття каплички взяв участь також заступник директора Департаменту охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Олег Найдан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x