На колегії ОДА проаналізували стан наповнення місцевих бюджетів

На колегії ОДА проаналізували стан наповнення місцевих бюджетів

20 серпня 2015 року проведено засідання колегії облдержадміністрації. Вів його голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. До порядку денного колегії було внесено питання про підсумки економічного і соціального розвитку області і виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2015 року; про стан залучення інвестицій та методи покращення інвестиційного клімату області; про стан призначення житлових субсидій. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Окресливши на початку роботи значне коло питань, що його виконували департаменти, управління та інші обласні служби в період від попередньої колегії, Юрій Ткаченко надав слово для інформації з першого питання директору Департаменту економічного розвитку і торгівлі Роману Карманніку, а потім директору Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко, щоб учасники засідання мали повну картину стану справ і могли відповідно проаналізувати результати спільної роботи у першому півріччі 2015 року. Зокрема, Роман Карманнік зазначив, що спад по основних галузях виробництва в області зупинився. І нині вже відбувається період певної стабілізації.

«До прикладу, промисловий комплекс в області за підсумком І півріччя цього року спрацював на рівні 92,9% (по Україні – 79,5%). Обсяг реалізованої продукції склав 21,7 млрд. грн. – сказав посадовець. – У розрізі ж основних галузей, ситуація має такий вигляд: харчова промисловість на рівні 91,4 % (до аналогічного періоду минулого року), машинобудування 94,2%, хімічна галузь 107%».

Вже до кінця цього року очікується скорочення відставання за основними галузями виробництва, а у 2016–навіть прогнозується незначний приріст. На жаль, позитивні економічні процеси поки не позначаються на збільшенні реальних доходів черкащан.

В ході обговорення з коментарями, пропозиціями щодо вдосконалення роботи, усунення окремих недоліків виступили голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, депутат обласної ради Любов Майборода, голова Смілянської райдержадміністрації Андрій Колісник, громадський активіст Артем Шевченко.

Більш ґрунтовно члени колегії розглянули питання, що пов’язані з роботою Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області. Було заслухано пояснення в.о.директора Айзера Мірзояна щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, в цілому організацією роботи управління, усуненням недоліків, що призводять до конфліктів у різних районах області тощо.

В обговоренні взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко. Вона охопила широкий перелік питань, над якими в подальшому мають працювати керівники тих чи інших підрозділів. Зокрема, щодо підвищення рівня середньої заробітної плати громадян області, усунення її виплат в конвертах, що не дозволяє наповнювати місцеві бюджети. Необхідно прискорити паспортизацію земель, щоб унеможливити в майбутньому конфлікти на цій основі. Валентина Михайлівна наголосила на активізації виконання ряду обласних програм, в тому числі щодо створення сільськогосподарських кооперативів, а це створення додаткових робочих місць, можливість заробляти для сільських мешканців.

Підсумки роботи колегії підбив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. За результатами обговорення питань порядку денного дано відповідні доручення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x