Парад візочків «Малята – UA»: на танку, на повітряній кулі і навіть на віолончелі

Четвертий парад дитячих візочків відбувся в День Незалежності у Черкасах. Більше 60 черкаських родин продемонстрували, наскільки вони творчі, дружні та патріотичні. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Полінці ще тільки півтора року, але вона вже вчора дивилася по телевізору підняття прапора, каже: «Дядя». Я розповідаю, що це Президент України, що ми живемо в Україні. Іноді одягаємо її в патріотичні кольори. Також Полінка вже має свою вишиванку, – розповідає про свою донечку Ірина Грищенко, учасниця параду. Минулого року зі звичного дитячого візочка вона разом із чоловіком зробила рояль. А цього разу маленька Поліна приїхала на свято на віолончелі. Ідея мамина, а втілював забаганку тато. Змайстрували незвичайний візочок з дошок, з брусків – пригодилося все, що знайшли вдома.

Парад візочків «Малята – UA»: на танку, на повітряній кулі і навіть на віолончелі

– У нас і струни сині та жовті, і Гімн України розписаний на покривалі для Поліни. І на платтях Поліниному і на моєму теж Гімн. Ми хочемо продемонструвати єдність української родини, зараз це дуже важливо. Коли сім’я робить щось разом, то це дуже класно – розповідає пані Ірина. Старання Ірини, яка працює в обласній філармонії, відзначили і журі конкурсу – візочок «Віолончель» переміг у номінації «Всі професії важливі».

А от маленький Ілля Громишев приїхав на… танку. Бойовий транспорт придумали зробити для нього мама і бабуся. Танк виготовили із картону та розмалювали – трудилася останню добу над ним уся сім’я. «Це – наші майбутні захисники. Тож будемо їх так виховувати, щоб любили батьків і Батьківщину свою. Щоб діти не переживали те, що зараз ми переживаємо, треба щоб вони росли в любові, щоб не бачили оцих воєн, вибухів», – ділиться роздумами бабуся Іллі Тетяна. Журі не могло оминути увагою бойовий візочок, тож відзначили родину Громишевих у спеціально створеній для них номінації.

Парад візочків «Малята – UA»: на танку, на повітряній кулі і навіть на віолончелі

Свою доньку Іванку пара черкасців Тарас та Аліна теж виховують патріоткою: «Ми любимо Україну, і сподіваємося, що вона послідує нашому прикладу», – розповідає Тарас. Разом із дружиною вони прикрасили візочок в українському народному стилі: оздобили вишитими рушниками та квітами. Іванка теж постала перед публікою в національному одязі. Старання родини відзначили у відповідній номінації – «Україночка».

Парад візочків провели в Черкасах уже вчетверте. Щороку захід набуває більших масштабів. Цього разу парад «Малята – UA» зібрав більше 60 черкаських родин. Після урочистої ходи центром міста для учасників та гостей свята у сквері Богдана Хмельницького відбувся концерт. Потім члени журі визначили найкрасивіші та найбільш незвичайні візочки у 9 номінаціях. Дарунки отримали усі учасники параду. «Зараз потрібно утверджувати патріотизм, потрібно показувати, що ми – українці, ми згуртовані, ми вміємо об’єднуватися навколо однієї ідеї і створювати прекрасне. Зараз нам складно. Але щоб боротися, ми повинні підтримувати свій моральний дух і налаштовуватися на краще майбутнє», – закликає черкащан до оптимізму Ірина Тітовська, одна з організаторів параду.

Більше фото з параду дивіться тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x