Звенигородські лісівники пильнують ліси від пожеж

Звенигородські лісівники пильнують ліси від пожеж

Попри небувалу спеку у лісах Звенигородського лісгоспу пожежна ситуація перебуває під повним контролем. Найнебезпечнішими у період високих температур і посухи є території Катеринопільського і Хлипнівського лісництва. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Тут зосереджено більшість легкозаймистих соснових насаджень – близько 2,7 тис. га.

Для запобігання виникненню пожеж звенигородські лісівники проводять спеціальні заходи. Цього року було створено понад 60 км мінералізованих смуг і поновлено більше 400 км. У кожному лісництві облаштовано пожежний пост. Усі вони укомплектовані ранцевими вогнегасниками, пожежними бочками та необхідним протипожежним знаряддям. «Хвойне» Хлипнівське лісництво кілька років тому отримало новий пожежний модуль. А їхні колеги з Катеринопільського лісництва мають обладнану мотопомпою цистерну, що агрегатується з колісним трактором. Під час високого класу пожежної небезпеки лісівники ведуть цілодобове чергування і патрулюють насадження.

«Спільно з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій розроблено мобілізаційні плани, встановлено графіки чергування лісової охорони. Ми тісно взаємодіємо із підрозділами в плані захисту та збереження лісових масивів від пожежі», – підкреслив директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко.

Уже неодноразово цього року звенигородській лісовій пожежній охороні вдавалося загасити загорання ще на підході до лісу завдяки оперативному реагуванню. Зазвичай, такі випадки виникають через необережність або сільгосппали.

Щоб застерегти населення від необережного поводження з вогнем у лісі, Звенигородський лісгосп проводить роз’яснювальну роботу, встановлює та оновлює куточки пожежної безпеки та аншлаги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x