Цього тижня на Черкащині буде прохолодно

Цього тижня на Черкащині буде прохолодно

Цього тижня антициклон, який прийшов із північного-заходу, зумовить переважно сонячну та суху погоду. Разом із тим, внаслідок надходження холодного повітря із північних широт, відбудеться загальне зниження температурного фону. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Якщо з початку вересня середні добові температури повітря були вищими за норму на 5-11º і становили 20-27º, то на цьому тижні прогнозується 13-15º, що у межах норми на цей час. Вдень, завдяки сонцю, очікується 15-20°, ночі будуть холодними 5-10°. За попередніми розрахунками, протягом тижня істотних опадів не прогнозується, лише 12 вересня – невеликий дощ.
З початку вересня на Черкащині, внаслідок впливу антициклону, утримувалась суха та спекотна погода. Однак, з 4 вересня синоптична ситуація почала змінюватись. Атмосферні фронти північного циклону принесли довгоочікувані дощі.

− Як і прогнозував Черкаський обласний гідрометцентр, 4-6 вересня пройшли грозові дощі, місцями дуже сильні. Найменше дощу випало у Звенигородці та Смілі – 12-19 мм, найбільше 33-50 мм у Черкасах, Каневі та Жашкові. Всього за цей період випало 37-117 % місячної норми, − розповів начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.
За його словами, такий характер погоди у вересні не повинен дивувати черкащан. Для першого місяця осені характерний початок перебудови атмосферних процесів з теплих на холодні, тому погода стає більш нестійкою, з частими вторгненнями холоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x