Оперативники фіскальної служби виявили 42 кримінальні правопорушення

Оперативники фіскальної служби виявили 42 кримінальні правопорушення

Як поінформував перший заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області Микола Степанченко, цього року за результатами розгляду 2 кримінальних проваджень судовими органами винесено 2 обвинувальні вироки, згідно з якими чотирьох осіб притягнуто до кримінальної відповідальності. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси 1 особу визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України з призначенням покарання у вигляді 2 років обмеження волі з іспитовим терміном 2 роки, проте звільнено від відбування покарання у зв’язку з амністією.
Соснівським районним судом м. Черкаси засуджено організовану групу у складі 3 осіб за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів), та призначено учасникам групи покарання у вигляді накладення штрафних санкцій у розмірі 51 тис грн кожному з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення орієнтовною вартістю 1,5 млн грн.

Загалом з початку року за матеріалами оперативних підрозділів області внесено в ЄРДР 61 кримінальне правопорушення, з яких 42 (або 69%) – категорії «тяжких та особливо тяжких».
Відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях на загальну суму 4 млн. 667,1 тис грн.
За січень – серпень п.р. до суду направлено матеріали по 4 кримінальних провадженнях.

Також Микола Степанченко висвітлив поточні результати роботи з запобігання незаконного виготовлення та обігу підакцизних товарів. Так, за 8 місяців припинено роботу трьох підпільних цехів з незаконного виробництва лікеро-горілчаної продукції та двох з виробництва паливно-мастильних матеріалів.

З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 11 млн. 855 тис. грн., у т.ч.:
• 8 тис. 638 дал спирту на суму 8 млн. 772,7 тис. грн.;
• 973 дал алкогольних напоїв на суму 794,3 тис. грн.;
• 2 тис. 595 пачок тютюнових виробів на суму 38,9 тис. грн.;
• 95 тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 1 309,3 тис. грн.

Перший заступник керівника фіскальної служби області закликав черкащан обов’язково інформувати за номером телефону чергової частини (0472) 339-195 про факти реалізації на території області алкогольного фальсифікату, неякісних та контрафактних паливно-мастильних матеріалів, скрапленого газу, або незаконного ввезення нафтопродуктів, скрапленого газу через державний кордон України та їх подальшого обігу на внутрішньому ринку. Повідомлення у письмовій формі слід направляти за адресою: 18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x