Підприємці вкрали у корсунців два мільйони гривень

Підприємці вкрали у корсунців два мільйони гривень

Підприємці – два кияни та мешканець Черкаської області незаконно заволоділи двома мільйонами гривень, які виділила держава на реконструкцію житлових будинків у Корсунь-Шевченківському. Про це «Новій Добі» повідомила прокуратура Черкаської області.

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Черкаської області 14.08.2015 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Встановлено, що в період часу з червня 2011 року до лютого 2012 року організована група з числа двох мешканців м. Києва та одного – Черкаської області, використовуючи підконтрольні їм підприємства на території м. Київ та Черкаської області і ряд фіктивних суб’єктів господарської діяльності м. Києва, незаконно заволоділи державними коштами, виділеними на підставі постанови Кабінету Міністрів України в рамках державної цільової програми «Реалізація пілотних проектів в сфері житлово-комунального господарства», призначеними на реалізацію проектів по реконструкції 2 житлових багатоповерхових будинків у м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області на загальну суму 2105851,73 грн., чим спричинили збитки державі в особливо великих розмірах, а також завдали суттєвої шкоди мешканцям будинків в місті Корсунь-Шевченківський.
Вказане злочинне угруповання було виявлено працівниками прокуратури області спільно з співробітниками управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС України в Черкаській області.

Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x