Рятувальники попереджають рибалок, що їх допомога обійдеться від 500 до 1000 грн

Рятувальники попереджають рибалок, що їх допомога обійдеться від 500 до 1000 грн

Чимало черкащан в період новорічних і різдвяних свят планують зайнятися підлідної риболовлею. Проте, слід пам\’ятати, що для цього заняття лід повинен бути завтовшки не менше 10 см за тієї умови , що морозна погода збережеться не менше тижня. Якщо температура повітря вище 0 градусів тримається протягом трьох днів, то міцність льоду знижується на 25 %. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі МНС.

Перед виходом на лід необхідно перевірити його міцність. По-перше, лід повинен мати рівну поверхню, без тріщин, а також блакитний відтінок. Особливу небезпеку становить лід, покритий снігом, адже вода під ним замерзає повільно і нерівномірно.

Але все ж, якщо лід проломився, насамперед, не панікуйте! Скиньте з себе важкі речі, намагайтеся утримуватися на плаву і постійно кличте на допомогу. Зіпріться на край крижини широко розправивши руки, за наявності сильної течії зігніть ноги і постарайтеся скинути взуття , в яку набралася вода. Намагайтеся теж не обламувати крайку льоду, навалився грудьми на крижину і по черзі підніміть і витягніть ноги з води.

Виконання елементарних заходів безпеки – запорука вашої безпеки і збереження вашого бюджету, оскільки цього року допомога рятувальників обійдеться від 500 до 1000 грн. Таке рішення було прийнято депутатами міськради. Виручені гроші за порятунок будуть витрачені на паливо і техніку аварійно-рятувальної служби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x