Коваленко відвідала табір «Козацького роду»

Коваленко відвідала табір «Козацького роду»

Патріотизм потрібно виховувати змалечку. У цьому зайвий раз переконалася голова обласної ради Валентина Коваленко, відвідавши пластунівський табір. Вона ознайомилася з особливостями табірного побуту, послухала пластунівських пісень та поспілкувалася із вихованцями. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Крайовий морський табір «Козацького роду» розташувався у селі Сагунівка Черкаського району. Тут у наметах на березі Дніпра живуть 35 дітей з різних куточків України та з-за кордону – Польщі та Німеччини. Вік пластунів – від 12 до 18 років. Дві третини – це дівчата, хлопці у меншості. Пластунів навчають самостійності – молоді люди самі собі куховарять та облаштовують свій побут, вчаться навичкам виживання у лісі.

Так, 11-річний Микола Калько похвалився голові обласної ради, що вже здобув пластунівську відзнаку – «2 пера». Для цього хлопчику довелося самому провести ніч у лісі, збудувати собі житло, здобути їжу і воду, а також знайти лікарські рослини.

Як розповів капітан крайового морського табору Тарас Садовий, який приїхав із Львівщини, тематика цьогорічного табору – це козацтво.

– Багато уваги ми приділяємо вивченню української історії, козацьких звичаїв, розучуємо козацьких пісень. Кожен з дітей має зрозуміти, що він може зробити для України. А оскільки в нас морський табір, то вчимо хлопців та дівчат морському спорту, плаванню, керуванню плавзасобами,а також основам рятівництва на воді. Тільки в нашому таборі діти мають можливість навчитися ходити по воді на справжній козацькій чайці, – говорить Тарас Садовий.

Коваленко відвідала табір «Козацького роду»

Коли до табору прибула Валентина Коваленко, тут саме завершувалися фінальні змагання з морського спорту. Хлопці та дівчата змагалися в майстерності керування плавзасобами: катамараном, байдаркою, каяком, ялом і яхтою. Переможці отримали солодкі призи.

– Мені дуже подобається на Черкащині. Приїжджаю сюди вже вчетверте. Тут такий широкий Дніпро, багато можливостей для занять водним спортом, – поділився враженнями 17-річний львів’янин Юрій Хомин.

Під час перебування у таборі Валентина Коваленко поспілкувалася із його вихованцями. Так,16-річний переселенець із Горлівки Артем Жуков розповів, що у Черкасах почувається добре. До вподоби йому і пластунівський табір. Такий досвід у хлопця вперше. Він навіть замислюється над тим, щоб у майбутньому обрати собі професію моряка.

– Сьогодні стає зрозумілим, що розвиток людського капіталу – найперша наша мета. Саме від молодих людей залежить, якою Україна буде завтра. Приємно, що в цьому таборі багато уваги приділяють саме прищепленню любові до України, до її історії і культури. Тут юні українці отримують шанс випробувати себе фізично і духовно. В них з’являється бажання розвиватися, бути незалежними. Молодь – це те пагілля, на яке ми сподіваємося. Хотілося б, щоб до пластунівського руху приєднувалося якомога більше черкаських дітей, – поділилася враженнями від побаченого у таборі Валентина Коваленко.

Вона привітала вихованців табору із прийдешнім Днем Незалежності. Також кожен з них отримав символічний подарунок на згадку про перебування у Шевченковому краї – патріотичну літературу та сувеніри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x