У Черкаській облдержадміністрації ліквідують земельну комісію

У Черкаській облдержадміністрації ліквідують земельну комісію

На одну комісію в обладміністрації стане менше. Усе – задля спрощення земельної бюрократії. Тут ліквідують комісію з визначення доцільності розміщення об’єктів на території області, розгляду матеріалів із надання у користування, передання в оренду та у власність земельних ділянок. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Нині земельна комісія розглядає документи від заявників упродовж місяця. Тепер її функції передадуть до департаменту агропромислового розвитку й обласного управління Держгеокадастру.

– Однак там ці заяви вже розглядатимуть упродовж 10 днів, а не місяця, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – На кожному з етапів ми намагаємося максимально спростити всі бюрократичні процедури в земельній сфері. Нині готуємо відповідні пропозиції до Кабміну. Бо жодна розмова з інвесторами не минає без обговорення специфічних земельних відносин в Україні. Вони не можуть чекати по півроку, а то й більше, поки оформлять ділянки. У Грузії на все про все – день. Інший важливий момент: документи на оформлення землі повинні надходити через ЦНАПи, щоби люди не їздили в обласний центр заради цього питання та щоб унеможливити корупційні діяння. Злагоджена робота ЦНАПів – це теж позитивний сигнал для інвесторів. А поки ми їх супроводжуємо в «ручному режимі».

Лише за перший квартал цього року обсяг капітальних інвестицій в область сягнув 615 млн грн. Однак цей показник, наголошує голова Черкаської ОДА, недостатній. Мовляв, потенціал значно більший. Юрій Ткаченко порадив керівникам районів починати робочий тиждень із планування роботи з інвесторами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x