У Черкасах промисловий альпініст застряг на рівні 8-го поверху

У Черкасах промисловий альпініст застряг на рівні 8-го поверху

24 листопада о 13:25 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Черкаській області надійшло звернення про допомогу.

Згідно із повідомленням, надзвичайна подія сталася на вулиці Вербовецького, де на фасаді 9-поверхового житлового будинку проводилися роботи з утеплення зовнішньої стіни. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Як стало відомо, під час спуску промислового альпініста до місця робіт стався зсув бетонної парапетної плити, яка жорстко заблокувала страхувальну мотузку робітника на рівні 8-го поверху. Ситуація, що склалася, щохвилини загрожувала життю чоловіка, який у будь-яку мить міг зірватися з 25-метрової висоти.

Уже через сім хвилин після повідомлення, встановивши коло будинку висувну автодрабину, до потерпілого піднялися рятувальники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Фахівці ДСНС розплутали та звільнили мотузку, яка страхувала 36-річного чоловіка. Після звільнення альпініст самостійно спустився на землю, де рятувальники надали йому першу долікарську допомогу.

Наразі життю та здоров`ю врятованого нічого не загрожує.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x