На Кам’янщині зареєстровано 24 особи ВІЛ-інфіковані особи

На Кам’янщині зареєстровано 24 особи  ВІЛ-інфіковані особи

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров\’я і можливістю для підвищення рівня обізнаності населення про це захворювання і його профілактику.
Цього дня у рамках профілактичної акції «16 днів проти насильства» в центрі міста Кам’янка, працівниками сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з представниками ГО „Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини” (Антона Юрченка, Анастасії Проценко) проведено інформаційний флешмоб „Попереджений – означає озброєний!”, під час якого серед населення розповсюджувалися буклети відповідної тематики.

В Україні на початок року кількість офіційно зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції сягнула більше 264 тисяч осіб, захворіло на СНІД 75,5 тисяч осіб. Під меднаглядом перебувають майже 138 тисяч ВІЛ-інфікованих та більше 33 тисячі хворих на СНІД.
Епідемічний процес ВІЛ-інфекції в Україні продовжує характеризуватися високою інтенсивністю. Темпи поширення ВІЛ-інфекції на Черкащині зростають. Так, із 1987 по 2015 рік в області офіційно зареєстровано 6 119 ВІЛ-інфікованих, захворіли на СНІД – 1 118 осіб. Померли від СНІДу 904 черкащанина, з них 16 дітей. 85% ВІЛ-інфікованих – особи репродуктивного та працездатного віку, від 25 до 49 років. На Кам’янщині зареєстровано 24 особи, які є ВІЛ-інфікованими, та 5 осіб хворих на СНІД.
Слід пам’ятати, що – будь-яка людина може інфікуватися вірусом імунодефіциту. На ризик інфікування не впливають ні статева приналежність, ні сексуальні вподобання, ні спосіб життя, ні соціальний статус чи раса. Ніхто з нас не захищений від ураження ВІЛ-інфекцією і тільки від нас самих залежить наше здоров’я та наше майбутнє.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівниками сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного центру зайнятості в Кам’янській загальноосвітній школі № 3 були проведені бесіди, тренінгові заняття та анкетування.
Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка. Вона як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі. Донині єдиним реальним заходом, за допомогою якого людство має можливість боротися зі СНІДом, є зміна поведінки людини на більш обережну щодо можливості інфікування ВІЛ. Є потреба перетворити знання про інфікування ВІЛ на усвідомлені та впевнені дії щодо недопущення інфікування.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x