Як відновити пам’ять

Як відновити пам’ять

Хоча сучасне життя стає дедалі простішим і автоматизованим, бувають такі випадки, коли потрібно просто запам’ятати якусь важливу інформацію. Саме тоді людина нерідко розуміє, що її пам’ять уже не зовсім така, як була в юнацькі чи дитячі роки. Мало хто знає, що пам’ять можна відновити, якщо приділяти цьому щодня бодай трішки своєї уваги. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

✓ Намагайтеся тримати в голові весь список продуктів, які треба сьогодні купити в супермаркеті чи на базарі. Список необхідного краще залишити вдома і звірити після покупок.
✓ Спробуйте згадати ім’я всіх знайомих людей, особливо тих, із ким недавно познайомились.
✓ Корисно «пройтися» по датах днів народжень усіх родичів, друзів і хороших знайомих.
✓ Усі важливі справи, заплановані на сьогодні, треба перерахувати з самого ранку.
✓ Один із найкращих тренажерів для пам’яті – вивчення іноземної мови. Пригадайте те, що вивчали в школі. Намагайтеся щодня запам’ятовувати бодай по 5 нових слів.
✓ Читаючи книжку чи газету, виписуйте цікаві цитати або цифри, а потім вивчайте їх на пам’ять. Так ви не лише тренуватимете пам’ять, а й принагідно зможете здивувати друзів і знайомих.
✓ Корисно намагатися подумки порахувати в магазині здачу – до того, як це зробить продавець або виб’є касовий апарат.
✓ Увечері сядьте спокійно і детально пригадайте, що цікавого чи нецікавого відбулося за сьогоднішній день.
✓ Приділяйте час перегляду гумористичних передач, фільмів.

Мозок варто тримати в формі постійно, так само як і м’язи тіла. Якщо його не тренувати, мозок працює гірше й не розвивається.
Також для покращення пам’яті й роботи мозку не завадить звернути увагу на свій раціон.
Щоб мозок добре працював, важливо, щоб він був достатньо забезпеченим вітамінами та мінералами. Так, наприклад, брак фолієвої кислоти «сприяє» погіршенню пам’яті і підвищує ризик депресії; вітамін В9 є відомим елементом для побудови нервових сполучень. Фолієва кислота міститься передусім у зелених овочах (шпинат, броколі). Апельсиновий сік чи дріжджі містять важливі вітаміни групи В.

Морквяний сік сприяє покращенню кровообігу мозку і допомагає покращити погану пам’ять. Сприятливо на роботу цього органу діють також селера і капуста.
Жирні кислоти омега-3, що необхідні мозку, можна знайти в грецьких горіхах і жирних сортах риби.
Темні фрукти й шоколад із високим вмістом какао сповільнюють процеси старіння в мозку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x