На Черкащині в колоніях здійснили профілактичну акцію проти СНІДу

На Черкащині в колоніях здійснили профілактичну акцію проти СНІДу

З 23 по 30 листопада, напередодні відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Черкаська Благодійна Організація ЛЖВ «Від серця до серця» взяла участь у всесвітній акції «Тиждень тестувань» за фінансової підтримки міжнародної організації «AIDS Healtheare Foundation». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДПтС в Черкаській області.

Метою проведення акції було розширення доступу до тестування на ВІЛ вразливих груп (СІН та їх статеві партнери, РКС, особи з групи «містки», безпритульні, засуджені) у Черкаській області шляхом проведення тестування швидкими тестами на ВІЛ у кабінетах КІЗ, «Довіра», ЧВК (№62), та СВК (№92), забезпечення їх засобами профілактики (презервативами).

У рамках заходу Черкаська БО ЛЖВ «Від серця до серця» провела тестування, забезпечивши швидкими тестами на ВІЛ (200 штук) у Черкаській (№ 62) та Старобабанівській (№ 92) виправних колоніях управління ДПтС в Черкаській області та розмістили інформаційні стенди у приміщенні установ, з інформацією профілактичного характеру щодо інфікування ВІЛ/СНІД з метою розширення доступу до інформації та тестування вразливих груп.

Довідково:

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x